Χοντρό «καρφί» Μεϊμαράκη σε Μητσοτάκη




 Μπορεί η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα ενότητας της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την συμπλήρωση 42 ετών από την ίδρυση της παράταξης, ωστόσο το εκρηκτικό κλίμα που διαμορφώνεται και η προσωπική.....

στρατηγική της ηγεσίας τόσο σε μείζονα ζητήματα όσο και στο εσωκομματικό πογκρόμ που εξαπολύει με αφορμή και το Μητρώο πολιτικών στελεχών επισκίασε το… θεαθήναι του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και ισχυρός πόλος έλξης των καραμανλικών, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με αφορμή την 42η επέτειο ίδρυσης της ΝΔ, κρατά αποστάσεις από την ηγεσία της «γαλάζιας» παράταξης, μιλώντας για «εθνική συνεννόηση σε κρίσιμα ζητήματα».
Σαράντα δύο χρόνια συμπληρώνονται από τις 4 Οκτωβρίου του 1974, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυε τη Νέα Δημοκρατία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε τη σημερινή ημέρα για να εγκαινιάσει τα νέα γραφεία του κόμματος και μαζί μια νέα περίοδο στο χώρο της κεντροδεξιάς.
«Αλλαγή πολιτικής και την εθνική συνεννόηση»
«Η επέτειος ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, θυμίζει επιτακτικά σε όλους όσοι, ασκούν εξουσία, πως πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι η διαρκής υπεράσπιση της Δημοκρατίας και η ευημερία του λαού μας» δηλώνει για την επέτειο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στέλνοντας μηνύματα στην ηγεσία της ΝΔ.
«Η παρατεταμένη πολιτική και οικονομική κρίση επιβάλλει την αλλαγή πολιτικής και την εθνική συνεννόηση σε κρίσιμα ζητήματα» υπογραμμίζει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καταλήγει: «Η Νέα Δημοκρατία με τις αρχές και αξίες της, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας απέναντι στον λαϊκισμό και τις ακρότητες».
Το μήνυμα αυτό σε συνδυασμό με την αποκάλυψη του TRIBUNE για τις σφοδρές αντιδράσεις στις «αυθαιρεσίες» Θεοδωρικάκου και την σημιτοποίηση της ΝΔ είναι ενδεικτικά του καυτού κλίματος που υπάρχει πλέον στη ΝΔ, σε σημείο που κανείς δεν μπορεί να πει μετά βεβαιότητος πως σύντομα δεν θα υπάρξει… έκρηξη.