Κατέθεσε υποψηφιότητα ο Β. Μεϊμαράκης



 πηγη...http://www.zougla.gr/politiki/article/kate8ese-ipopsifiotita-o-v-meimarakis
Με ύφος αρχηγικό και ενωτικό, αλλά και με δριμύ κατηγορώ κατά όσων αποστασιοποιήθηκαν από τη ΝΔ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία. Ένα 24ωρο πριν λήξει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων, ο κ. Μείμαράκης κατέθεσε στις 17.00 στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή την αίτησή του μαζί με 50 υπογραφές....


«Ήταν προσωπική δική μου η απόφαση να κατέβω αρχηγός. Δεν ήταν απόφαση παρασκηνίου και προσυνεννόησης. Ο σκοπός μας στη ΝΔ δεν είναι να βρούμε κάποιον "αντί-Τσίπρα". Άμα ήταν έτσι, δεν θα ήμασταν ΝΔ. Ψάχνουμε κάποιον για αρχηγό για τη ΝΔ. Δηλώνω υποψήφιος μετά από συζήτηση με τη λαϊκή βάση, μετά από συζήτηση με τον ανώνυμο Νεοδημοκράτη και θα φροντίσω να φτάνει η φωνή του μέχρι και τον αρχηγό, αξιοποιώντας τη νέα τεχνολογία» είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Είναι η πρώτη επίσημη υποψηφιότητα που δρομολογεί πλέον τις εξελίξεις στον εσωκομματικό στίβο για τη διεκδίκηση της ηγεσίας. 



Στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε συνέντευξη σε δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο Ledra Marriott.«Δεν πιστεύω στα εύκολα συνθήματα που αρέσουν, αλλά στη γοητεία της επανεκκίνησης» με κυβερνητικό πρόγραμμα για το μέλλον, είπε ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου. «Πιστεύω στο χτίσιμο και όχι στο γκρέμισμα» συνέχισε και δήλωσε πάντα «παρών», πάντα στην πρώτη γραμμή, όπως «και αυτό το εκλογικό καλοκαίρι που δέχθηκα να αναλάβω την προεδρία με την κακή ψυχολογία και την οργανωτική διάλυση που υπήρχε». 

«Αντιθέτως κάποιοι άλλοι αφού εκμεταλλεύθηκαν τη ΝΔ και έγιναν υπουργοί και υφυπουργοί, την εγκατέλειψαν, κάποιοι συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι έγιναν απολιτικοί και αμέτοχοι στα νεοδημοκρατικά δρώμενα επειδή το κομματικό χρώμα είχε θαμπώσει. Εγώ την υπηρετούσα πάντα».

Η αυριανή ΝΔ, είπε ο κ. Μεϊμαράκης, θα χτιστεί με την εμπειρία του χθες και τις ανάγκες του σήμερα, από όλους μαζί. «Δεν φιλοδοξώ να εκπροσωπήσω μέρος ή κομμάτι της ΝΔ. Προτείνω συμφιλίωση, συγκατοίκηση με διάλογο, κανόνες, με ανοχή στην αντίθετη άποψη και όχι εσωτερική ρήξη. Δεν θέλω να υπάρξουν τα "ικός". Φιλοδοξώ να συνθέσω με ενιαίο πολιτικό λόγο».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μεϊμαράκης έχει συγκεντρώσει πάνω από 170 υπογραφές, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται βουλευτές και περιφερειάρχες. Κρίθηκε ωστόσο φρόνιμο να καταθέσει μόνο όσες υπογραφές ορίζει το καταστατικό για την εκλογική διαδικασία, ώστε να σταλεί μήνυμα... εκεχειρίας και ενότητας.