Και αλλος ενας ανθρωπος του Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ πηγε σημερα στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του ΚΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...ο ξεπεσμος της παραταξης κτυπησε ΚΟΚΚΙΝΟ!! ΝΤΡΟΠΗ,ΝΤΡΟΠΗ ,ΝΤΡΟΠΗ...



 






Τα σαπάκια του ΓΑΠ μαζεύεις ΚΟΥΛΗ; .....ΤΗΝ ίδια πορεία της απαξίωσης από τον λαό θα έχεις..και δεν μας ενδιαφέρει για σένα άλλα για αυτήν την παράταξη που έχει νοικοκυραίους και αγνούς πατριώτες .....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τι άνθρωπο του ΓΑΠ. έκανε σήμερα μεταγραφή ο ΚΟΥΛΗΣ ...
κείμενο απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του Κωνσταντίνου ΖΟΥΛΑ...

Ο «βαθμολογητής» των υπουργών
Τον 57χρονο συγκοινωνιολόγο κ. Νότη Παρασκευόπουλο μάλλον δεν τον έχετε ξανακούσει. Είναι σχεδόν βέβαιο, ωστόσο, ότι σύντομα θα τον «γνωρίσετε», καθώς στον εν λόγω τεχνοκράτη έχει ανατεθεί από τον πρωθυπουργό ένας πολύ σημαντικός ρόλος. Ο έλεγχος, η επιτήρηση, αλλά και η βαθμολόγηση (!) των υπουργών, γεγονός που ήδη προκαλεί ενδοκυβερνητική μήνιν, ασχέτως αν αυτή δεν έχει δημοσιοποιηθεί.
Οσοι παρακολουθείτε τη λειτουργία της κυβέρνησης δικαίως θα αναρωτηθείτε: Μα καλά, αυτό τον ρόλο δεν τον έχει ο κ. Θόδ. Πάγκαλος; Ασφαλώς, αλλά μόνον στο τμήμα που αφορά την τήρηση του Προγράμματος Σταθερότητας και του Μνημονίου του ΔΝΤ. Για τον έλεγχο της υλοποίησης όλων των υπολοίπων προεκλογικών υποσχέσεων του ΠΑΣΟΚ, άνθρωπος «κλειδί» είναι πλέον ο κ. Παρασκευόπουλος.
Ο κ. Πάγκαλος
Πώς αντιμετώπισε ο κ. Πάγκαλος τη σχετική πρωθυπουργική επιλογή; Μάλλον απαθώς, γεγονός που μεταφράστηκε ως συνειδητή αποστασιοποίησή του από τον βαθμολογικό έλεγχο των υπουργών καθώς κατά την πάγια άποψή του το κυβερνητικό σχήμα πρέπει να ελέγχεται με πολιτικά κριτήρια. Εν αντιθέσει με τον κ. Πάγκαλο, ωστόσο, μόνον αποστασιοποιημένα δεν αντιμετώπισαν τον νέο ρόλο του κ. Παρασκευόπουλου αρκετοί υπουργοί. Πόσω μάλλον όταν ήδη από μήνες του «χρέωναν» ότι είχε αυθαιρέτως διευρύνει τις συμβουλευτικές αρμοδιότητές του, διεκδικώντας αποφασιστικό ρόλο ακόμη και στη διαμόρφωση σημαντικών αποφάσεων.
Είναι αλήθεια ότι ο κ. Παρασκευόπουλος ελάχιστη σχέση είχε με την πολιτική μέχρι που προ έτους, ο κ. Γ. Παπανδρέου τον έχρισε σύμβουλό του στα θέματα οργανωτικών καινοτομιών(;). Εκτοτε ελάχιστοι γνώριζαν τι ακριβώς πράττει, μέχρι που το όνομά του ξανακούστηκε τον Οκτώβριο στην οργάνωση του περιβόητου open gov. Το πώς ακριβώς ανατέθηκε ο ρόλος αυτός σ' ένα συγκοινωνιολόγο δεν είναι εύκολο να απαντηθεί. Πολύ περισσότερο να εξηγηθούν τα κριτήρια με τα οποία ο πρωθυπουργός του εμπιστεύθηκε προσφάτως κάτι ακόμη «πολιτικότερο». Να αναπροσαρμόσει βάσει των νέων συνθηκών το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και να ελέγχει κατόπιν την εκτέλεσή του.
Στο έλλειμμα προφανών απαντήσεων στα ερωτήματα αυτά αποδίδεται μάλλον η μεγάλη δυσπιστία με την οποία αντιμετωπίζεται ο κ. Παρασκευόπουλος από πολλούς υπουργούς. Πόσω μάλλον όταν έγινε γνωστό ότι στεγάζεται με την ομάδα του στο «στρατηγείο» του κ. Χάρη Παμπούκη στην οδό Βασ. Σοφίας, το οποίο -όχι τυχαίως- αποκαλείται ήδη από κάποιους «παρα-Μαξίμου»... Η δυσφορία των υπουργών, ωστόσο, δεν έγκειται μόνον στο ότι προέκυψε αίφνης άλλος ένας «επόπτης» τους. Προκλήθηκε κυρίως λόγω της περιγραφόμενης «άνεσης» του κ. Παρασκευόπουλου να αξιώνει από εκείνους συσκέψεις με την ομάδα του, προκειμένου να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το έργο τους.
Η επιλογή Ρέππα
Η πρόσφατη επιλογή του κ. Δημ. Ρέππα να αρνηθεί -κατά πληροφορίες- μια τέτοια σύσκεψη και να παραπέμψει τον κ. Παρασκευόπουλο στον γ.γ. του υπουργείου κ. Χάρη Τσιώκα δεν ήταν τυχαία, όπως και η ανάλογη δυσφορία που εξέπεμψε η κ. Αννα Διαμαντοπούλου. Λέγεται, μάλιστα, ότι ειδικώς ο υπουργός Υποδομών θέλησε, «απαξιώνοντας» τον κ. πρωθυπουργικό σύμβουλο, να στείλει και ένα μήνυμα στον κ. Παπανδρέου. Και τούτο διότι σε όλες τις τελευταίες συναντήσεις του με τον κ. Παρασκευόπουλο, ο τελευταίος φέρεται να διαφωνούσε εντονότατα μαζί του για τον «ενδεδειγμένο» τρόπο διάσωσης του ΟΣΕ, ωσάν να εκφράζει εκείνος (και όχι ο υπουργός) την επίσημη κυβερνητική γραμμή!
Ας σημειωθεί, τέλος, ότι την υπουργική επιφυλακτικότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ο κ. Παρασκευόπουλος εντείνουν οι φημολογίες ότι ο ίδιος δραστηριοποιείται ατύπως και στον τομέα των μεγάλων επενδύσεων. Στον χώρο δηλαδή που ακούγεται εσχάτως ότι αναλαμβάνει άτυπες πρωτοβουλίες και ο κ. Π. Λάμπρου, πρώην διοικητής του ΟΤΕ και της Αγροτικής Τράπεζας. Ως εκ τούτου η παρατήρηση ενός πολύπειρου υπουργού ότι αυτή η άτυπη επιτροπή -αν εντέλει υπάρχει- καλό θα ήταν σύντομα να επισημοποιηθεί με ένα ΦΕΚ, γιατί αλλιώς μπορεί να μπλέξουμε όλοι, μόνο τυχαία δεν ήταν...