ΠΟΣΟ ξεφτίλας είναι ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ...την οικογένεια του κοιτάει να βολέψει!!!! Πρότεινε τον ανιψιό του για μέλος του ΕΣΡ και όταν τον απέρριψαν ψήφισε όχι




Άλλες αξίες και αρχές επικαλούταν ο Βασίλης Λεβέντης όταν μπήκε στη Βουλή, στηλιτεύοντας όπου στεκόταν και όπου βρισκόταν το φαινόμενο της οικογενειοκρατίας του κρατικού μηχανισμού. «Δάσκαλε που δίδασκες…» λέει, όμως, ο σοφός λαός.....


Παρά το κλίμα ευρείας συναίνεσης, κάτι που αποδείχτηκε και από τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, εντύπωση προκάλεσε η καταψήφιση της Ένωσης Κεντρώων. Ο εκπρόσωπος του κόμματος στην Επιτροπή, Μάριος Γεωργιάδης, πάτησε στη γραμμή της ΝΔ και επικαλέστηκε νομικίστικα επιχειρήματα περί κατάργησης και όχι αναστολής του επίμαχου άρθρου. Ωστόσο, το παρασκήνιο από τη διάσκεψη των Προέδρων θέλει άλλοι να είναι οι λόγοι για τη θέση που τήρησε το κόμμα της αντιπολίτευσης.
Στα πλαίσια του συναινετικού κλίματος, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ζήτησε από τα λοιπά κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους ως προς τα πρόσωπα που θα ήθελαν να απαρτίζουν το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.
Τότε, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Αραβαντινός, κατέθεσε ένα όνομα, το οποίο είχε το επώνυμο… Λεβέντης. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την εύλογη απορία του Νίκου Βούτση και σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα αναρωτήθηκε για το ποιος είναι αυτός ο Λεβέντης. Για να πάρει την απάντηση ότι είναι ανιψιός του προέδρου, Βασίλη Λεβέντη.
Ο πρόεδρος της Βουλής τότε απεφάνθη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προκριθεί μία τέτοια πρόταση για προφανείς λόγους ασυμβίβαστου, οι οποίοι δίνουν την εικόνα επικράτησης ενός δόγματος νεποτισμού στην προς συγκρότηση ανεξάρτητη αρχή.
Έτσι, λοιπόν, αν και συναινετική αρχικά η Ένωση Κεντρώων ψήφισε «όχι» και ούτε καν «παρών».