Πόσο εύκολο θα είναι για τη ΝΔ να βρει κυβερνητικούς εταίρους;




Η εξέλιξη που καταγράφηκε τη Δευτέρα στη Διάσκεψη των Προέδρων, με την πολιτική απομόνωση της Νέας Δημοκρατίας, έχει φυσικά τη σημασία της, αναφορικά με τη δικαίωση ή όχι της στρατηγικής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο θέμα του ΕΣΡ, από τη στιγμή που στο… δια ταύτα μιας τόσο κρίσιμης ψηφοφορίας ξέμεινε από συμμάχους....


Ακόμη πιο σημαντική ωστόσο είναι μια άλλη παράμετρος του θέματος, που έχει να κάνει με το πόσο εύκολη και βιώσιμη θα ήταν η συγκρότηση μιας κυβερνητικής πλειοψηφίας από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, μετά τις επόμενες εκλογές, εφόσον το Μοσχάτο επικρατήσει, όπως προβλέπουν όλες οι δημοσκοπήσεις, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να έχει αυτοδυναμία. Όπως επίσης προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις.

Σε μια τέτοια περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι θα ήταν οι φυσικοί σύμμαχοι της Νέας Δημοκρατίας, και οι αυτονόητες δεξαμενές βουλευτών από τις οποίες θα αναζητούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσους του έλειπαν για να γίνει πρωθυπουργός.

Από τη χθεσινή ψηψοφορία στη Βουλή για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, μπορεί κανείς να εξάγει ορισμένα εξαιρετικά χρήσιμα συμπεράσματα, ειδικά αναφορικά με το πόσο… ρεαλιστική και “κλειδωμένη” θα είναι μια τέτοια συνεργασία για τη Νέα Δημοκρατία.

Αυτό είναι το ανησυχητικό μήνυμα από την ψηφοφορία για το ΕΣΡ. Που θα πρέπει να προβληματίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.