Καζίνα και χλιδή στο Λας Βέγκας για σύμβουλο του Ευκλείδη;
Άγνωστος ο λόγος του ταξιδιού στις ΗΠΑ του συμβούλου του υπουργού, άγνωστος και ο «χορηγός». Ποιος πλήρωσε τα (μεγάλα) έξοδα μετάβασης;
Ο λόγος για τον Αλέξη Πουλιάση, που είναι από τα κυβερνητικά στελέχη που από σφόδρα αντιμνημονιακοί...
μεταμορφώθηκαν ξαφνικά σε πιστούς θιασώτες της τρόικας....
.
Τελευταίο... κατόρθωμά του, η μετάβασή του στο Λας Βέγκας (των καζίνων και της χλιδής) των ΗΠΑ, με άγνωστο τον λόγο του ταξιδιού αλλά και το πώς (και ποιος) πλήρωσε τα μεγάλα έξοδα της μετάβασης. Αν, πάντως, επρόκειτο για... αναψυχή, τι να πει κανείς, ειδικά από τη στιγμή που μετέχει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Εν μέσω των κρίσιμων συζητήσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση, αν όντως «πέταξε» ως τον «μαγικό κόσμο» των παγκόσμιων τζογαδόρων, τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά. Ειδικός σύμβουλος του Ευκλείδη Τσακαλώτου και μέλος του στενού πυρήνα συνεργατών του από την αρχή της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών, ο 39χρονος Αλέξης Πουλιάσης έχει τη δική του πορεία σε κρατικές θέσεις, ενώ τα προηγούμενα χρόνια κατηγορούσε με πάθος τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ξορκίζοντας τα Μνημόνια.

«Εύχομαι καλή χρονιά, αλλά πώς μπορεί να είναι καλή όταν υπάρχουν οι μνημονιακές πολιτικές;» είχε γράψει σε άρθρο του ως δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και ο ίδιος βρεθεί στην καρδιά του οικονομικού επιτελείου που εφαρμόζει την οικονομική πολιτική την οποία μέχρι τότε κατήγγελλε.

Απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μεγάλωσε στο Περιστέρι και ανέπτυξε έντονη κομματική δράση στις τάξεις του τοπικού Συνασπισμού και μετά του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνοντας γραμματέας της τοπικής οργάνωσης.

[Ο Αλέξης Πουλιάσης] Το 2005 η οικογενειακή βιοτεχνία ρούχων που διατηρούσε έκλεισε και στη συνέχεια εργάστηκε ως υπεύθυνος πωλήσεων σε εταιρίες παραγωγής πορτών.

Το 2014 ο Αλέξης Πουλιάσης ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου, χωρίς πάντως να εκλεγεί, ωστόσο γρήγορα αξιοποιήθηκε από το «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ», αφού στις 30 Οκτωβρίου του 2015 δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ της τοποθέτησής του στη θέση του ειδικού συμβούλου του υπουργού Οικονομικών.

Γνωστό είναι, εξάλλου, ότι... κανείς δεν χάνεται.
http://www.dimokratianews.gr/