Θα πάρει θέση ο Τζιτζικώστας για επιστροφή Σαμαρά;


Αλήθεια πότε θα πάρει θέση ο Απόστολος Τζιζτικώστας για την πρόταση που έκανε ο υπαρχηγός του και μελλοντικός Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, να αποσυρθεί ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του και να αναλάβει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς;; ...


Συμφωνεί ο υποψήφιος της ΝΔ με αυτή την πρόταση;; Γιατί αποφεύγει να πει το παραμικρό;;

Μα είναι απλό. Γιατί, γι αυτό έχει δεσμευτεί. Και νομίζει ότι με την σιωπή του κρύβει το κοινό σε όλους μυστικό. Τις συμφωνίες που έχει κάνει ως αντάλλαγμα την αρχηγία της ΝΔ.

Είναι γνωστό πια ότι ο Αντώνης Σαμαράς αναγκάστηκε την βραδιά του Δημοψηφίσματος να παραδώσει την αρχηγία όχι γιατί πίστευε ότι πρέπει να αποχωρήσει διευκολύνοντας τη ΝΔ να ξεφύγει από την δημοσκοπική κατρακύλα αλλά πολύ απλά γιατί έβαλε μπροστά το planB, το οποίο δεν ήταν άλλο από την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή από την “πίσω πόρτα” σε ρόλο πρωθυπουργού σε οικουμενική κυβέρνηση.

Για τη εξυπηρέτηση αυτού του σχεδίου είχαν αναλάβει δεσμεύσεις συγκεκριμένα πρόσωπα στη ΝΔ τα οποία είχαν ευεργετηθεί από τον Αντώνη Σαμαρά και τα οποία μπήκαν στη ΝΔ από άλλα κόμματα από το 2012 και μετά.

Ένας εξ αυτών ήταν και ο Μάκης Βορίδης ο οποίος μετά την προιστορία του στην Εθνική Παράταξη και το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη οικοδόμησε ηγετικό προφίλ στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Ως εκ τούτο επιθυμούσε να ηγηθεί της ΝΔ με την στήριξη Σαμαρά και των στελεχών του πρώην πρωθυπουργού και ως αντάλλαγμα θα υπερασπιζόταν την επιθυμία του Αντώνη Σαμαρά να επιστρέψει πρωθυπουργός σε Οικουμενική κυβέρνηση.

Άλλωστε, όλοι γνώριζαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός και οι συν αυτώ ήταν οπαδοί της “Αριστερής Παρένθεσης”.

Στην πορεία, όμως, τα πράγματα άλλαξαν ως προς τον επικεφαλής της Ομάδας Σαμαρά ως υποψήφιο για την αρχηγία της ΝΔ.

Η υποψηφιότητα του Τζιζτικώστα ως “νέου” και “άφθαρτου” θεωρήθηκε πιο ελκυστική από τον Σαμαρά και τους συνεργάτες του και έτσι αποφασίστηκε η στήριξη στο πρόσωπό του.

Για να υλοποιηθεί το σχέδιο, όμως, πρώτον αποφασίστηκε να πλαισιώσουν την υποψηφιότητα Τζτιζτικώστα όλα τα στελέχη του Σαμαρά (βουλευτές και μη) και δεύτερον τον ακολούθησε ο Μάκης Βορίδης ως υπαρχηγός του και μελλοντικός αρχηγός της Κ.Ο της ΝΔ καθώς ο Τζιζτικώστας δεν θα μπορεί να παρίσταται στη Βουλή ο οποίος και έχει αναλάβει “εργολαβικά” να προωθήσει ως “αρχηγός” της ΝΔ στη Βουλή το σχέδιο Οικουμενικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

Κατά συνέπεια και για να εκπληρωθούν τα σχέδια Σαμαρά η ΝΔ με πρόεδρο τον Τζιτζικώστα και αρχηγό της Κ.Ο τον Μάκη Βορίδη θα ταχθεί υπέρ της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο και μόνο για να γίνει ο Σαμαράς πρωθυπουργός.

Για όλα τα παραπάνω έχει δεσμευτεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας και γι αυτό αποφεύγει να πάρει θέση μέχρι να αρπάξει την αρχηγία.

Ωστόσο και επειδή φοβούνται ότι μπορεί να τους προλάβουν οι εξελίξεις ο Βορίδης “καλού -κακού” το ρίχνει στην πιάτσα εξασφαλίζοντας δια της σιωπής του και την συναίνεση Τζιζτικώστα.

Ο λαλίστατος Περιφερειάρχης έχει αναλάβει άλλο ρόλο. Κατακεραυνώνει τον Τσίπρα προσωπικά ετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για Οικουμενική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Σαμαρά και αποφεύγει να δεσμευτεί τι θα κάνει η ΝΔ αν ο ίδιος εκλεγεί αρχηγός.

Και αυτό γιατί έχει αναλάβει τη δέσμευση να διατηρήσει στο κόμμα όλα τα στελέχη της εποχής Σαμαρά (Παπαμιμίκο-Τσιμάρα, Μπαλτάκο κ.λ.π.) οι οποίοι είναι και στενοί του συνεργάτες, να προωθήσει σε κυβερνητικές θέσεις στενούς συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού (Νότη Μηταράκη, Άννα-Μισέλ-Ασημακοπούλου, Σίμο Κεεδίκογλου κ.α) και να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση με προτεινόμενο για πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

Με άλλα λόγια ο καυγάς όλος γίνεται να επανέλθει ο Σαμαράς και το σύστημά του στα κέντρα λήψης αποφάσεων, αυτή τη φορά με όχημα τον Τζιτζικώστα, σαν να μην πέρασε μια μέρα.....

Ινστρούκτορας
www.tokentro.com