Τέσσερις ώρες κατέθετε ο Πανούσης για τις απειλές σε βάρος του


 Επί τέσσερις και πλέον ώρες κατέθεσε σήμερα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημήτριο Δασούλα ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο οποίος έχει καταγγείλει απειλές σε βάρος του και επαφές στελεχών του κυβερνώντος κόμματος με....
υποδίκους για τρομοκρατία που οδήγησαν στη στοχοποίησή του από εγκλείστους των φυλακών.
Ο πρώην υπουργός θα συνεχίσει και αύριο Παρασκευή την κατάθεσή του, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη σημερινή του κατάθεση περιορίστηκε στην αναφορά προηγούμενων επιθέσεων σε βάρος του που είχαν γίνει το 2009 και το 2010 με τοποθέτηση βόμβα στο γραφείο του αλλά και προσωπική επίθεση σε βάρος του μέσα στο πανεπιστήμιο.
Η κατάθεση Πανούση που σηματοδοτεί και την έναρξη της έρευνας της δικαιοσύνης για τις καταγγελίες του αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον από τις αρμόδιες αρχές, καθώς ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ερωτηθεί να διευκρινίσει τα καταγγελλόμενα από τον ίδιο και να αποδείξει τα όσα υποστηρίζει σχετικά με απειλές σε βάρος του και σε στοχοποίησή του.
Ο ίδιος εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου δήλωσε ότι εμπιστεύεται απόλυτα την ελληνική δικαιοσύνη, ενώ πληροφορίες από το περιβάλλον του έκαναν λόγο, ότι πρόκειται να ζητήσει τις κασέτες από την ΕΥΠ με συνομιλίες που τον αφορούν, περιεχόμενο των οποίων έχει καταθέσει σε απομαγνητοφώνηση σε ενημερωτικά δελτία που ελάμβανε ως υπουργός.
Αλλωστε την πρόθεση του να ζητήσει τις κασέτες δήλωσε καταθέτοντας ο ίδιος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα προσκομίσει στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δασούλα και πρόσθετα έγγραφα προς απόδειξη των καταγγελιών του ενώ θα προτείνει και την εξέταση μαρτύρων.
Η διπλή έρευνα που διενεργείται για την υπόθεση Πανούση από τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό διατάχθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη μετά τις καταγγελίες Πανούση αλλά και την μηνυτήρια αναφορά των δύο υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη κ.κ. Νίκου Παρασκευόπουλου και Νικ. Τόσκα για τη διαρροή των εγγράφων που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά και τον έλεγχο της γνησιότητάς τους.
Αναλυτικά η δήλωση του πρώην υπουργού έξω από τον Αρειο Πάγο. “Η Εισαγγελία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Θα συνεχίσω την κατάθεσή μου και αύριο το μεσημέρι στις 2.30. Εχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και η εμπιστοσύνη μου αυτή ενισχύθηκε περαιτέρω. Εκ παραδρομής σε δήλωσή μου είχα πει ότι οι διαρροές είχαν γίνει από την γραμματεία του δικαστηρίου. Δεν είναι έτσι. Δεν έγιναν ούτε από τη δικαιοσύνη ούτε από μένα. Τιμάμε τους δικαστές που συμβάλλουν στην ύπαρξη κράτους δικαίου”.
Πάντως, χθες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος με νέα ανακοίνωσή του αρνήθηκε – και πάλι- την βασιμότητα των καταγγελιών Πανούση, περί σχέσεων με υποδίκους για τρομοκρατία με στόχο την νομοθέτηση ευνοϊκών ρυθμίσεων για αυτούς, τονίζοντας πως το υπουργείο συζητά με όλους τους κρατούμενους, δεν διαπραγματεύεται όμως τη νομοθέτηση διατάξεων.
Η σημερινή κατάθεση Πανούση που ανοίγει και τη δικαστική έρευνα που έχει διαταχθεί από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναμένεται να συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα με κλήσεις και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Πληροφορίες, πάντως, από εισαγγελικές πηγές, ανέφεραν ότι το σκέλος της παραγγελίας της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για ανάσυρση των δικογραφιών που είχαν σχηματιστεί για προγενέστερες επιθέσεις κατά Πανούση, δεν θα εκτελεστεί, διότι οι δικογραφίες αυτές δεν έχουν αρχειοθετηθεί και επιπλέον τα διωκόμενα αδικήματα είναι σε βαθμό πλημμελήματος και κινδυνεύουν με παραγραφή.