«Η ΝΔ δεν είναι δεδομένη»


Να οικοδομήσει στέρεες γέφυρες στο εξωτερικό με πρόσωπα κλειδιά της Ε.Ε. και να διαμορφώσει μια άλλη εικόνα για τον ίδιο στον κύκλο των πιστωτών και εταίρων της Ελλάδας θα επιχειρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τη στιγμή που ......
ο Αλέξης Τσίπρας και ο κυβερνητικός εταίρος του πανηγυρίζουν με τα ψέματά τους για δήθεν νίκη της κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. στη σκιά των πληροφοριών ότι κλειδώνει η αξιολόγηση με μέτρα – καρμανιόλα για τον ελληνικό λαό και την οικονομία, θα προσπαθήσει να πείσει για τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να ενισχύσει την εικόνα του μεταρρυθμιστή ηγέτη.
Η αρχή για τον Κυρ. Μητσοτάκη θα γίνει από το Παρίσι την επόμενη εβδομάδα, όπου την προσεχή Τρίτη θα συναντηθεί με τον γ.γ. του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία, τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Εμανουέλ Μακρόν και τον πρώην γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Στο τέλος του μήνα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με αφορμή τα 40 χρόνια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα έχει πολλές συναντήσεις, ανάμεσα στις οποίες και με τη γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και άλλους παράγοντες της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. Αντίστοιχες συναντήσεις θα έχει και μέσα στον Ιούνιο, όταν θα επισκεφθεί τουλάχιστον δύο φορές τις Βρυξέλλες, με βάση τον σημερινό προγραμματισμό, ενώ ακολουθεί και επίσκεψη στη Ρωσία.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα προσπαθήσει με τις επαφές του στις Βρυξέλλες, στο Λουξεμβούργο και στο Παρίσι, να πείσει ότι η Ν.Δ. δεν είναι δεδομένη, έχει τη δική της πορεία και διαφωνεί σε πάρα πολλά σημεία με τα όσα συμφωνεί η ελληνική κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι εμφανές ότι θα προσπαθήσει να ακυρώσει την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ ότι συμπορεύεται με τις αντιδραστικές, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, δυνάμεις της Ε.Ε. και γι’ αυτό και προ ημερών με τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, είπε ότι διαφωνεί με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.
Αν και οι ευρωπαίοι κεντροδεξιοί πίστευαν ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, ο Κυρ. Μητσοτάκης με την στάση του ξεκαθάρισε , ότι το μίγμα της συμφωνίας που δέχονται οι εταίροι και πιστωτές είναι λάθος, αντιαναπτυξιακό και υφεσιακό.