«Δολοφόνοι της πατρίδας μας»


Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να ασχοληθούμε με τον Βαρουφάκη, ούτε καν και με τους πρώην συντρόφους του, νυν υπουργούς οι οποίοι σήμερα τον αδειάζουν ή κάνουν ότι δεν τον ξέρουν.
Κανονικά δεν θα έπρεπε καν να γράφουμε το όνομα ενός ....
πολιτικού που «σκότωσε» την Ελλάδα. Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε ένα μεγάλο έγκλημα κατά της πατρίδας του και σε μια κανονική χώρα τώρα θα ήταν φυλακή αντί να δίνει συνεντεύξεις ή να κάνει διαλέξεις έναντι αμοιβής.
Όμως, οι αποκαλύψεις που κάνει κάθε λίγο και λιγάκι για την πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Δεν μπορεί να αφήνουν αδιάφορο κανέναν Έλληνα που πέρασε και περνά δύσκολα στη ζωή του.
Είτε όταν λέει ότι υπήρχε σχέδιο Β για έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή είτε όταν αποκαλύπτει ότι σε συνεννόηση με τον Τσίπρα απειλούσαν τους δανειστές με Grexit. Είναι προφανές ότι η τελευταία του «αποκάλυψη» είναι χαρακτηριστική της γελοιότητας αφού τι μας λέει; Ότι απειλούσε τον Σόιμπλε με έξοδο από το ευρώ, δηλαδή με αυτό που επιθυμούσε διακαώς ο Γερμανός για την Ελλάδα. Κουφό βεβαίως αλλά ενδεικτικό με τι ανθρώπους είχαμε να κάνουμε.
Όμως, βρε παιδιά μήπως κάποτε όλοι μας πρέπει να αναρωτηθούμε:
Γιατί ρε ανθρωπάκια της ψευτοαεριστεράς παίξατε με το μέλλον των παιδιών μας; Γιατί παίξατε με τη ζωή μας, με τους αγώνες που δίνουμε κάθε μέρα για να γίνουμε καλύτεροι, να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσής μας;
Γιατί κ. Τσίπρα, κ. Βαρουφάκη, κ. Δραγασάκη, κ. Σταθάκη, κ. Τσακαλώτε κι όλοι εσείς που είσαστε στην πρώτη γραμμή της κυβέρνησης παίξατε τη ζωή μας στα ζάρια και μας κλέψατε την ελπίδα; Γιατί η Ελλάδα για εσάς δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένα παιχνίδι για να εξυπηρετήσετε τις καριέρες σας και τις μωροφιλοδοξίες σας;
Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να είστε εσείς ο ρυθμιστής της καριέρας μας, της οικογένειάς μας, της καλύτερης ή χειρότερης ζωής μας, της ελπίδας να φτιάξουμε ένα πιο ισχυρό μέλλον για τα παιδιά μας;
Αυτά που έκανε ο Βαρουφάκης και που τώρα ομολογεί, δείχνουν ότι οι ίδιοι που μας κυβερνούν δεν έχουν αλλάξει, έστω κι αν προσπαθούν να ξεχάσουν το «κεφάλαιο Βαρουφάκης» που οι ίδιοι αποθέωναν. Αυτοί που πήραν την πατρίδα μας και την έκαναν καραγκιόζ μπερντέ τώρα λένε ότι δεν ξέρουν ποιος είναι αυτός ο φαλακρός οικονομολόγος που γυρνά από εδώ κι από εκεί. Μάλιστα ο κ. Δραγασάκης έκανε και δήλωση κατά του Βαρουφάκη.
Αλλά μήπως να του θυμίσουμε τι είχε απαντήσει όταν κάποιος κορυφαίος παράγοντας τον ικέτεψε σχεδόν να μην επιλέξουν τον Βαρουφάκη για υπουργό Οικονομίας; Ήταν λίγο πριν τελειώσει το 2014, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κάλπαζε και αναζητούνταν ο νέος τσάρος.
Ο άνθρωπος που μίλησε τότε και προειδοποίησε το περιβάλλον του Τσίπρα είχε πει: «Θα κάνετε έγκλημα κατά της πατρίδας αν τον επιλέξετε». Και ο Δραγασάκης απάντησε: «Είναι επιλογή του Προέδρου και δεν μπορώ να κάνω τίποτε».
Ο Τσίπρας είναι λοιπόν ο αρχιεγκληματίας που «σκότωσε» την Ελλάδα μας.