ΝΔ: Ο Τσίπρας να απαντήσει για το σκάνδαλο του πρέσβη της Βενεζουέλας


Βολές κατά του πρωθυπουργού εξαπολύει η ΝΔ, με αφορμή τις καταγγελίες για τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας, σύμφωνα με τις οποίες παρενοχλούσε υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα.
«Ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, κ. Τσίπρας, επιμένει, για .....
δεύτερη μέρα, στην εκκωφαντική σιωπή.
Επιβεβαιώνει, έτσι, τις αποκαλύψεις για άμεση εμπλοκή του σε σκάνδαλο συγκάλυψης μιας υπόθεσης, που αφορά στη σεξουαλική παρενόχληση εργαζόμενων γυναικών από τον πρέσβη της Βενεζουέλας» αναφέρει η ΝΔ.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Φράνκλιν Ραμόν Γκονσάλες παρενοχλούσε σεξουαλικά υπαλλήλους της πρεσβείας το 2012. Μεταξύ αυτών, φέρεται να είναι και κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.
Τουλάχιστον πέντε επιστολές έστειλαν γυναίκες που έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, ζητώντας την παρέμβασή του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Αλέξης Τσίπρας το 2013 έστειλε ο ίδιος επιστολή στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στην οποία ανέφερε: «Εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα στο οποίο περιμένω την συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά ΜΜΕ για να βλάψουν την αριστερά τόσο στην Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα».
Με αφορμή τις καταγγελίες αυτές, η ΝΔ επισημαίνει σε ανακοίνωσή της: «Ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, κ. Τσίπρας, επιμένει, για δεύτερη μέρα, στην εκκωφαντική σιωπή.
Επιβεβαιώνει, έτσι, τις αποκαλύψεις για άμεση εμπλοκή του σε σκάνδαλο συγκάλυψης μιας υπόθεσης, που αφορά στη σεξουαλική παρενόχληση εργαζόμενων γυναικών από τον πρέσβη της Βενεζουέλας.
Εκθέτει τη χώρα, προσβάλλει τις Ελληνίδες και επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο».
Τι απαντά το Μαξίμου
Με μια σκληρή ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου απαντά στη ΝΔ για την υπόθεση με τον πρωήν πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Ο απελπισμένος από τη Βενεζουέλα πιάνεται. Η Νέα Δημοκρατία, μπροστά στο πολιτικό της αδιέξοδο και στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις «τρυφερές» της σχέσεις με ανθρώπους που κατηγορούνται για συστηματικό εκβιασμό, προσπαθεί να κάνει πολιτική τσαλαβουτώντας στον κιτρινισμό και την ξεφτίλα του Πρώτου Θέματος. Ας σοβαρευτούν λίγο, γιατί δεν πρόκειται να καταλάβουν για πότε θα μετεξελιχθούν σε κόμμα – τσίρκο.
ΥΓ. Πρόκειται για αναμάσημα μιας γνωστής ιστορίας του 2013, δηλαδή επί κυβερνήσεως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, για την οποία ήταν ενήμερη η τότε ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Αυτό που προσπαθούν να εμφανίσουν ως «συγκλονιστική αποκάλυψη» είναι μια επιστολή με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας, ζητούσε από τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας την αντικατάσταση του πρεσβευτή της χώρας στην Ελλάδα.
Στην –κάθε άλλο παρά φιλική προς την κυβέρνηση- ιστοσελίδα antinews, σε άρθρο της 3/3/2016, μπορεί κανείς να διαβάσει:
«..Στη συνέχεια, πρέσβης ανέλαβε ο Φρανκλίν Γκονζάλεζ, ο οποίος όμως, απομακρύνθηκε –άρον, άρον- σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, μετά από καταγγελίες (!) σε βάρος του για «παρατράγουδα» με το προσωπικό της πρεσβείας. Κάτι που τότε κοινοποιήθηκε και στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με αποτέλεσμα το τελευταίο να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να χειρίζεται ιδιαιτέρως «λεπτά» ζητήματα.
Λέγεται, μάλιστα, πως τότε, για την απομάκρυνσή του, είχε «μεσολαβήσει», με επιστολή του προς το Καράκας, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας…»
Συνεπώς, όλη αυτή η ιστορία των «συγκλονιστικών αποκαλύψεων» δεν είναι τίποτα περισσότερο από ξαναζεσταμένος κιτρινισμός. Περαστικά.

Όλο το άρθρο εδώ!