Τσίπρας: Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση κρατώντας τις κόκκινες γραμμές μας και την κοινωνία όρθια


“Κάναμε γνωστό στη Σύνοδο Κορυφής πως δεν θα αφήσουμε καμία επίθεση στην Ελλάδα αναπάντητη”, τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας.
Μία ημέρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ο Πρωθυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά πως.....
“δεν θα ανεχθούμε ξενοφοβικές κυβερνήσεις να κουνούν το δάχτυλο στην Ελλάδα.
Η πλειοψηφία των Ελλήνων σηκώνει ψηλά το βάρος των ουμανιστικών αξιών σε μια Ευρώπη που μεταλλάσσεται”.
Σημείωσε ακόμα πως με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής “διασφαλίζεται ότι οι Ελληνες και οι επισκέπτες στη χώρα δεν θα έχουν καμία επίπτωση από την προσφυγική κρίση.
Επίσης, αναγνωρίζεται ότι η Ελλάδα έχει κάνει τα περισσότερα από κάθε άλλη χώρα. Αυτό δεν βρέθηκε κανείς να το αντικρούσει. -Στη χθεσινή Σύνοδο μπήκε οριστικό τέλος στη συζήτηση για Σένγκεν”.
“Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση κρατώντας τις κόκκινες γραμμές μας και την κοινωνία όρθια”
O Πρωθυπουργός αναφέρθηκε βέβαια και στο παράλληλο πρόγραμμα, λέγοντας πως η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της.
“Πολύ σας ενοχλεί κ. Μητσοτάκη το παράλληλο πρόγραμμα”, τόνισε ο Πρωθυπουργός σημειώνοντας πως αυτό συμβαίνει επειδή “αυτή η κυβέρνηση έχει και το θάρρος να στηρίξει τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα”.
Όσο για τη στάση που κρατά η ΝΔ ο κ. Τσίπρας είπε: “Δεν ζητάω να ψηφίζετε τα δύσκολα, ψηφίστε τουλάχιστον τα εύκολα που ανακουφίζουν το λαό”.
Τέλος, επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβει τις λίστες των φοροφυγάδων, όπως έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά.
“Εμείς τις λίστες των φοροφυγάδων τις πήγαμε στη Δικαιοσύνη, δεν τις κρύψαμε. Τέλος η προστασία στους φοροφυγάδες”, σημείωσε.