Κεντρικός “παίκτης” στην Κεντροδεξιά ο Σαμαράς, βλέπει βουλευτές και στελέχη


Οι εκλογές της 10ης Ιανουαρίου για την ανάδειξη νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ανέδειξαν τον Αντώνη Σαμαρά στον κεντρικό “πολιτικό παίκτη” της Κεντροδεξιάς.
Ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε τα ρέστα του για .....
την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και πέτυχε προσωπικά ο ίδιος μια απρόσμενη όσο και συμβολική νίκη απέναντι στους καραμανλικούς αλλά και όσους τον αμφισβητούσαν την περίοδο της ηγεμονίας του.
Με “χρήσιμα εργαλεία” τους υποψηφίους προέδρους Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνη Γεωργιάδη, τους οποίους στήριξε με δικούς του ανθρώπους, προτού βάλει ξεκάθαρα πλάτη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο “τοποτηρητή” στον κομματικό μηχανισμό, ο Αντώνης Σαμαράς πέτυχε μια “μεγάλη επιστροφή” για τον ίδιο, μετά τη 1οη Ιανουαρίου.
Δεν είναι τυχαίο ότι η κεντρική στρατηγική την οποία έχει επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η υπεράσπιση του έργου της περιόδου Σαμαρά, που και ο ίδιος ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ υπηρέτησε πιστά, ως κορυφαίος υπουργός και ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος-σύμμαχος του Αντώνη Σαμαρά, την περίοδο που βρέθηκε υπό πίεση για να αποχωρήσει από την ηγεσία, μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.
Σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς, έμπειρος τακτικιστής, κινείται δραστήρια. Βλέπει βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και στελέχη, λέει ευθέως την άποψή του, και διαμορφώνει από την πλευρά του ένα σημαντικό μέρος των εξελίξεων, όπως εκκινούν αυτές από τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχουν “σφραγίδα Σαμαρά”.