Καταγγελίες για “πραξικόπημα Παπαμιμίκου” στην ΟΝΝΕΔ


Σε εξαιρετικά επικίνδυνα μονοπάτια οδηγείται η ΟΝΝΕΔ, με τις επιπτώσεις να φαντάζουν εξίσου “δύσκολες” συνολικά για τη Νέα Δημοκρατία, “τσαλακώνοντας” την εικόνα ανανέωσης που νέου ξεκινήματος που θέλει να περάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την εκλογή του.....

Με απαρχή την “επιστροφή Παπαμιμίκου” διά του “εκλεκτού” του, Βασίλη Γεωργιάδη, την… καταστατικά συζητήσιμη σπουδή για εκλογές νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ πριν τη λήξη της θητείας του, την παραίτηση αξιοπρέπειας του Σάκη Ιωαννίδη, και τα αρνητικά σχόλια που έχει προκαλέσει το όλο σκηνικό, σήμερα είχαμε νεώτερα επεισόδια, με τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της ΟΝΝΕΔ, η οποία και ανακοίνωσε τον οδικό χάρτη για τις αρχαιρεσίες της Οργάνωσης.
Δυο μέλη της ωστόσο, ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Φώτης Βρέκος και ο Μάριος Μπαλαφούτης, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία κάνουν λόγο για “πραξικόπημα” στη νεολαία της Κεντροδεξιάς.
Ακολουθεί το κείμενο των δυο στελεχών της ΟΝΝΕΔ.
 “Στις 13 Ιουλίου 2013, βάσει του καταστατικού της ΟΝΝΕΔ, η Κεντρική Επιτροπή μας εξέλεξε, ως μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ), η οποία είναι υπεύθυνη για την διεξαγωγή των επερχόμενων εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ. Μάλιστα, ο Βρέκος Φώτης εκλέχθηκε πρόεδρος της ΚΕΦΕ στην πρώτη συνεδρίασή της.
Σήμερα, στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ που συγκλήθηκε από τον Αντρέα Τσώκο, τα μέλη της ΚΕΦΕ που ελέγχονται από τον Γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο δεν αναγνώρισαν την νόμιμη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε και αμφισβήτησαν τον εκλεγμένο πρόεδρο της ΚΕΦΕ. Επιπλέον, με αυταρχικό τρόπο και πραξικοπηματικά ανακοίνωσαν στο σώμα ότι «αυτοί θα αποφασίσουν για τη διαδικασία χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους το καταστατικό, μιας και ότι αυτές είναι οι εντολές που πήραν από το γραμματέα του Κόμματος».
Για τους παραπάνω λόγους σεβόμενοι τις δημοκρατικές διαδικασίες, το καταστατικό της και κυρίως την Ιστορία της οργάνωσης αποχωρίσαμε από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας αυτές τις πραξικοπηματικές διαδικασίες και μεθοδεύσεις. Καλούμε όσους είναι ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ, αισθάνονται ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ και πέρασαν από την οργάνωση να διαφυλάξουν το κύρος και το θεσμό της οργάνωσης”.