Ο Καμμένος “δείχνει” πρόωρες εκλογές, αν οι δανειστές “έχουν παράλογες απαιτήσεις”


Τον δρόμο των πρόωρων εκλογών από την πλευρά της κυβέρνησης “δείχνει” ο Πάνος Καμμένος, με συνέντευξή του στη “Real News”, συσχετίζοντας τις πολιτικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα με τη συμπεριφορά των δανειστών.....

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κυβερνητικός εταίρος και Υπουργός Εθνικής Άμυνας, πετάει το γάντι στις Βρυξέλλες, αναφορικά με την πίεση που ασκούν στην Αθήνα για να πάρει σκληρά μέτρα, στο πλαίσιο του 3ου Μνημονίου, και σημειώνει με νόημα τα εξής: “Αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο”.
Είναι η πρώτη φορά που το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών μπαίνει στο τραπέζι από έναν τόσο σημαντικό “παίκτη” όπως ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που είναι δύσκολο να έχει προχωρήσει στην παραπάνω παρέμβαση, χωρίς να έχει συνεννοηθεί νωρίτερα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Το μήνυμα της Αθήνας προς τις Βρυξέλλες λοιπόν είναι σαφές, και η κυβέρνηση Τσίπρα δείχνει να πετάει στο τραπέζι το χαρτί των πρόωρων εκλογών, στην περίπτωση που οι δανειστές σκληρύνουν τη στάση τους και διατυπώσουν παράλογες απαιτήσεις, κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη για την αξιολόγηση.