ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ - Το Ποτάμι διαλύεται και απειλεί να "πνίξει" τη ΝΔ με τη διαπλοκή που κουβαλάει


Διαλύεται το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές αμφισβητούν τον πρόεδρο του κόμματος και άλλοι θέλουν συμπόρευση με τη ΝΔ και άλλοι με το ΠΑΣΟΚ. Τελευταίο κρούσμα ο Ιάσων Φωτήλας που δήλωσε πριν από λίγο ότι το κόμμα πρέπει να προχωρήσει σε προγραμματική συμφωνία με τη ΝΔ....


Το ερώτημα όμως είναι, μήπως διαλυθεί το Ποτάμι αλλά “πνιγεί” και η ΝΔ, καθώς το άνοιγμά που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο χώρο του κέντρου προκαλεί την έντονη δυσφορία πολλών στελεχών της δεξιάς πτέρυγας της παράταξης; Τα στελέχη αυτή μάλιστα έχουν έναν λόγο παραπάνω να ανησυχούν.

Ποιος είναι αυτός; Το γεγονός ότι το Ποτάμι δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς, να καταφέρει δηλαδή η διαπλοκή και τα επιχειρηματικά-μιντικά συμφέροντα να μείνουν “ζωντανά” όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και αυτός αντιμνημονιακός, με την εξυπηρέτηση ταυτόχρονα και συμφερόντων από το εξωτερικό. Μην ξεχνάμε το Σούλτς και πολλούς άλλους από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο που ήθελαν τον Θεοδωράκη στην κυβέρνηση αντί των ΑΝΕΛ.

Σε ένα ενδεχόμενο απορρόφησης του Ποταμιού από τη ΝΔ, όπως πρότεινε ο κ. Φωτήλας επί της ουσίας, τότε η ΝΔ κινδυνεύει να ταυτιστεί με αυτό που το Ποτάμι πρέσβευε και εκπροσωπούσε. Το κλίμα είναι ήδη βαρύ από τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, όπου ο Αντώνης Σαμαράς τον έβγαλε “λάδι” σε πολλές περιπτώσεις και πολλά στελέχη του κόμματος είναι δύσκολο να “καταπιούν” ένα ακόμη εξευτελισμό.

Μην ξεχνάμε επίσης πώς στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη έπαιξε ρόλο πως δεν θα συγκυβερνούσε ή δεν θα στήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως άφηνε να εννοηθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και τώρα ο κ. Μητσοτάκης κινδυνεύει να περάσει στην αντίπερα όχθη και να ταυτιστεί με την διαπλοκή. Ήδη, η μη συναίνεση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΡ για την προώθηση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που αφορά στις τηλεοπτικές άδειες ηχεί αρνητικά.

“Πρέπει να τον βοηθήσουμε και να τον ενισχύσουμε τον Κυριάκο, όχι να γίνουμε άλλο ένα ανάχωμα. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν, όπως π.χ. για τη συνταγματική αναθεώρηση και την οικονομία”, δήλωσε πρίν από λίγη ώρα ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας.

Ο κ. Φωτήλας σημείωσε ακόμη ότι δεν έχει μιλήσει μέχρι στιγμής με κάποιο στέλεχος της ΝΔ, ενώ ερωτηθείς για το αν η τοποθέτησή του αυτή θα προκαλέσει την αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη, απάντησε πως θα το θέσει ως ζήτημα στην επόμενη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σημειώνεται ότι οι αναταράξεις στο Ποτάμι μετά την εκλογή Μητσοτάκη στη ΝΔ, το ανοιχτό προσκλητήριο της Φ. Γεννηματά για δημιουργία νέου κεντροαριστερού σχήματος, αλλά και την πρωτοβουλία του βουλευτή Χάρη Θεοχάρη, να ζητήσει από τον Σταύρο Θεοδωράκη να θυσιάσει εαυτόν, θέτοντας εμμέσως ζήτημα ηγεσίας στο κόμμα είναι έντονες και προδιαγράφουν άδοξο μέλλον για τα σχέδια του κυρίου Σταύρου...

Κι αυτό γιατί ο κ. Φωτήλας δεν είναι ο μόνος από τους βουλευτές του Ποταμίου που ζητούν αλλαγή κατεύθυνσης καθώς το κόμμα στερεύει. Έχουν προηγηθεί οι κ.κ. Λυκούδης, Ψαριανός, Θεοχάρης και άλλα στελέχη.