Το σχέδιο του Τσίπρα να… τρολάρει τον Μητσοτάκη με το Ασφαλιστικό


Η αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή για το Ασφαλιστικό, είναι η πρώτη μετωπική σύγκρουση των δυο πολιτικών ηγετών εντός του Κοινοβουλίου, μετά την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόκειται για μια σύγκρουση που προκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ήταν εκείνος ο οποίος ζήτησε την κοινοβουλευτική συζήτηση, με σαφή αφετηρία και στόχευση.
Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η ομάδα Μητσοτάκη είναι ακόμη ανέτοιμη να παρουσιάσει μια πλήρη αντιπρόταση για το Ασφαλιστικό, κάτι που θεωρείται αναμενόμενο, από τη στιγμή που ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετράει κάτι παραπάνω από δυο εβδομάδες στην ηγεσία της Συγγρού.
Επιπροσθέτως, στο πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμούν ότι το Ασφαλιστικό τους προσφέρει μια… σκανδαλιστική ευκαιρία να καταδείξουν τη διαφορά Τσίπρα-Μητσοτάκη, γύρω από την οποία και θα οικοδομηθεί η επιχειρηματολόγια τους με φόντο τις επόμενες εθνικές εκλογές.
Απ’ τη μια δηλαδή, ο Πρωθυπουργός που… το παλεύει, αν και έχει ακυρώσει όλες τις δεσμεύσεις του, και από την άλλη ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που λόγω… καταβολών, δεν μπορεί να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία μια περισσότερο φιλολαϊκή λύση στο μείζον ζήτημα του Ασφαλιστικού.
Όπως άλλωστε φάνηκε και από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο ΤΑΕ-ΚΒΝ-ΝΤΟ, στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση ενός έτους παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση του τόπου, ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να… τρολάρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε επίπεδο ιδεολογικών καταβολών και αντανακλαστικών κοινωνικής αλληλεγγύης.
Και στη Βουλή για το Ασφαλιστικό, θα επιδιωχθεί να προστεθεί ακόμη ένα “κουτάκι” στον παραπάνω σχεδιασμό.