Ο Μητσοτάκης δεν βιάζεται να κυβερνήσει…


Στη “Real News” αυτής της Κυριακής, το ρεπορτάζ της Λώρας Ιωάννου για το… συμπέρασμα των συναντήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, έρχεται να επιβεβαιώσει μια εκτίμηση που συνοδεύει τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας από τα πρώτα βήματά του στη Συγγρού.....

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βιάζεται να κυβερνήσει. Όχι επειδή… διστάζει. Αλλά επειδή επιδιώκει να διαμορφώσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, που θα του επιτρέψουν να μην είναι… περαστικός από τη διακυβέρνηση του τόπου.
Το παράδειγμα του Αντώνη Σαμαρά άλλωστε είναι ηχηρό, παρόλο που ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ο “σκηνοθέτης” της διαμόρφωσης των κατάλληλων εσωκομματικών συμμαχιών, για να εκλεγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και ουσιαστικά… να τον διαδεχθεί, από τη στιγμή που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Γιάννης Πλακιωτάκης δεν είχαν τη λαϊκή νομιμοποίηση της γαλάζιας βάσης.
Το παράδειγμα Σαμαρά, με το… μπρος-πίσω αναφορικά με την κεντρική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο Μνημόνιο, προτού κερδίσει τις εκλογές του 2012, αλλά και όσα ακολούθησαν, κυρίως τη διπλή ήττα σε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε να διευκολυνθεί η επέλαση του λαϊκισμού δια του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή την πραγματικότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης… την κατανοεί, έστω κι αν για προφανείς πολιτικούς λόγους δεν θα την αναγνωρίσει ποτέ δημοσίως. Δεν θα ήθελε λοιπόν να έχει το κακό τέλος του Μεσσήνιου πολιτικού, αλλά αντιθέτως επιδιώκει να κερδίσει την εξουσία… κόντρα στον λαϊκισμό.
Πόσο εφικτό και ρεαλιστικό είναι κάτι τέτοιο για την Ελλάδα της κρίσης; Η… κάλπη των επόμενων βουλευτικών εκλογών θα δείξει.