Σε αδιέξοδο και δικηγόροι- μηχανικοί- φαρμακοποιοί με το ασφαλιστικό


Σειρά επαφών με τον υπουργό Εργασίας αλλά και με τον Πρωθυπουργό προγραμματίζουν οι κοινωνικοί  και επιστημονικοί φορείς για το ασφαλιστικό.
 
Μάλιστα στέλνουν και σχετική επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα όπου με..... στοιχεία και αριθμούς θα επισημαίνουν ότι εάν περάσουν οι ρυθμίσεις αυτές χιλιάδες επαγγελματίες θα οδηγηθούν σε οικονομικό αδιέξοδο...

To ρεπορτάζ του Star είναι αποκαλυπτικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
 
Η κα Ανδριάνα Ζαχαρίου διαθέτει δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Ως νέα  δικηγόρος βλέπει το μέλλον εξαιρετικά δυσοίωνο με τις νέες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό ,αλλά και την αυξημένη φορολογία. Και όλα αυτά όταν σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Δ.Σ.Α. από τους 23.500 δικηγόρους, πέρυσι οι 8.500 δεν είχαν ούτε μια παράσταση σε δικαστηριο, 2.500 είχαν από μια έως δυο παραστάσεις και 2.000 τρεις έως τέσσερις!

Δεν είναι καλύτερη η εικόνα ούτε στον κλάδο των πολιτικών μηχανικών.  Ένας νέος επιστήμονας ο Παναγιώτης Ρέππας μιλά για παγκόσμια πρωτοτυπία όσον αφορά την φορολόγηση αλλά και τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις του κλάδου«Μπαίνει θέμα επιβίωσης ειδικά σε επιστήμονες όπως εγώ με ένα παιδί και γυναίκα χωρίς δουλειά» δηλώνει.
 
Οι  επιβαρύνσεις για έναν ελεύθερο επαγγελματία είναι: 34,5% οι εισφορές, φόρος 26% από το πρώτο ευρώ, έως 700 ευρώ  ο φόρος επιτηδεύματος και φυσικά ΦΠΑ 23%!  

Αντίστοιχη η κατάσταση και στους φαρμακοποιούς, με τον κ. Αρσένη Αθανασίου να δηλώνει: «Θα κλείσουμε το φαρμακείο τώρα στα γεράσματα και θα κάνουμε κάτι άλλο». 

Τρεις κλάδοι από τους πολλούς που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα με το ασφαλιστικό. Τη Δευτέρα ζητούν νέα συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, στέλνουν υπόμνημα με εμπεριστατωμένη μελέτη στον Πρωθυπουργό και θέλουν να συναντηθούν άμεσα μαζί του για να του εξηγήσουν το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει.