Μητσοτάκης και Γεννηματά συναντήθηκαν για να κάνουν "συστάσεις" στους αγρότες


Πρέπει να υπάρχει οργανωμένος διάλογος των δυνάμεων της αντιπολίτευσης απέναντι στον λαϊκισμό, παρά τις δεδομένες διάφορες που έχουμε ιδεολογικά» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά αφού .....

συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, συμφώνησε ότι παρά τις πολιτικές και ιδεολογικές διάφορές τους «υπάρχει ανάγκη ανταλλαγής απόψεων και συνεννόησης στα κρίσιμα ζητήματα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει γυρίσει την πλάτη στη συνεννόηση.
Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι οι ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση τούς εξοντώνουν αλλά παρακάλεσε τους αγρότες «να μην κλείσουν τους δρόμους και να σκεφτούν την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία και οι ελληνικές επιχειρήσεις».

«Χαίρομαι που θίγεις το τελευταίο θέμα. Εμείς διαχωρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους από μορφές κινητοποιήσεων που διαταράσσουν την κοινωνία και την οικονομία. Είμαι σίγουρος ότι και οι αγρότες θα σεβαστούν το πλαίσιο του νόμου. Εμείς δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων που καβάλησαν το κύμα της οργής και ανέβηκαν στα τρακτέρ και τώρα θερίζουν τους ανέμους που έσπειραν» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να υπογράψει και η ΝΔ αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στα μνημόνια και να διερευνηθεί η οικονομική κατάσταση από όταν μπήκε η χώρα στην Ευρωζώνη μέχρι τώρα.

«Η ΝΔ θα τοποθετηθεί γι’ αυτό» τής απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ότι είχε επισημάνει την ανάγκη να διερευνηθεί η περίοδος Ιανουαρίου-Ιουλίου 2015 και συμπλήρωσε ‘Οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη χρήζουν απάντησης. Η κυβέρνηση σιωπά, ελπίζω στην προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση να υπάρξουν απαντήσεις από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.”