Τελεσίγραφο από τους δανειστές: Κόψτε συντάξεις για να πάρετε δόσεις


Μέσα στον Οκτώβριο απαιτούν από τη νέα κυβέρνηση τις αλλαγές στις συντάξεις οι δανειστές για να γίνει η εκταμίευση των δόσεων προς την Ελλάδα, όπως το ξέκοψε ο Ρ. Στράουτς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM)....

Χωρίς περιστροφές ξεκαθάρισε προς την κυβέρνηση τους όρους χρηματοδότησης ο Ρολφ Στράουτς, υψηλόβαθμο στέλεχος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.”Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης θα καταβάλει δόσεις του δανείου μόνον υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Εντός του Οκτωβρίου θα λάβει χώρα η πρώτη αναθεώρηση του προγράμματος. Μέχρι τότε οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα θα πρέπει να έχουν εφαρμοστεί”.
Ο ίδιος σε δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα «Die Presse» πρόσθεσε επίσης πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της προγραμματικής περιόδου των τριών ετών. Μάλιστα προχώρησε και σε πολιτικές εκτιμήσεις τονίζοντας πως οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις κυριαρχούν πλέον στο νέο ελληνικό κοινοβούλιο, αφού η πτέρυγα μέσα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισε το πακέτο διάσωσης των 86 δισ. ευρώ, δηλαδή η Λαϊκή Ενότητα, απέτυχε να εκλεγεί στις πρόσφατες εκλογές.