Εξήντα επίορκοι γιατροί επιστρέφουν με το νόμο Κατρούγκαλου: Παραμένει ακέφαλο το Πειθαρχικό


Εξήντα επίορκοι γιατροί, οι υποθέσεις των οποίων εκκρεμμούν στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, αναμένεται άμεσα να επιστρέψουν στις θέσεις τους, εκμεταλλευόμενοι τις ευεργετικές γι’ αυτούς διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλού....

Καθώς το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο παραμένει ακέφαλο μετά την συνταξιοδότηση του δικαστικού που ήταν πρόεδρος, και έχει να συνεδριάσει από τον περασμένο Ιούνιο, οι επίορκοι κάνοντας χρήση των διατάξεων των νόμων 4325 και 4332 του 2015, που ορίζουν ότι εφόσον δεν εκδικαστούν οι υποθέσεις τους εντός 30 ημερών και δεν οριστεί συγκεκριμένη παράταση και πάντως όχι μετά την 15η Σεπτεμβρίου 2015, τότε η αναστολή καθηκόντων τους αίρεται αυτοδικαίως.
Αυτή τη στιγμή στην κατάσταση αυτή βρίσκονται 60 περιπτώσεις επίορκων, σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, ενώ η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου τονίζει: «Είναι ντροπή να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες περιπτώσεις».
Αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως σύντομα θα οριστεί ο αντικαταστάτης του απερχόμενου προέδρου, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος ώστε να εξεταστούν όλες οι εκκρεμείς περιπτώσεις, ενώ μέχρι τότε οι επίορκοι γιατροί θα εργάζονται κανονικά.