Το… δώρο που έκανε στον Κώστα Μπακογιάννη ο (βιαστικός) Τζιτζικώστας

 
Όσοι… ξενύχτισαν περιμένοντας την ανακοίνωση του Απόστολου Τζιτζικώστα για την απόφασή του να ηγηθεί της Νέας Δημοκρατίας, δυσκολεύτηκαν να μην θυμηθούν τον… Γιώργο (ΑΠ).....

Ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός, ήταν ο μόνος που έβγαζε ανακοινώσεις για σημαντικά θέματα βράδυ Σαββάτου. Δηλαδή σε απόλυτα άκαιρο χρόνο, λες και ήθελε… να κρυφτεί.
Με την περίπτωση του ΓΑΠ βεβαίως, η… εθνική συζήτηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν είχε αντίληψη της ελληνικής κοινωνίας. Σε μια σειρά από θέματα. Και έτσι, ήταν εύλογο να τον κατανοήσει και να τον δικαιολογήσει κανείς. Ο Τζιζικώστας τζούνιορ όμως;
Είναι δυνατόν το επιτελείο ενός νέου ανθρώπου να μην καταλαβαίνει ότι βάζει αυτογκόλ με το “καλημέρα”, με τη σπουδή να ανακοινώσει βράδυ Σαββάτου το πιο σημαντικό βήμα στην πολιτική σταδιοδρομία του;
Και επειδή… είμαστε οι επιλογές μας, επομένως και οι συνεργάτες μας, σε τι συμπέρασμα καταλήγει κανείς για τον Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος δέχτηκε τη σχετική (αφελή) εισήγηση;
Η… ώρα ΓΑΠ στην οποία κινήθηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν το πρώτο ίχνος αυτοτραυματισμού στην προσπάθειά του να ηγηθεί της Νέας Δημοκρατίας.
Το δεύτερο ήταν η διάχυτη αίσθηση ότι επεδίωξε να πάει κόντρα στον Κώστα Καραμανλή, η πλευρά του οποίου έχει επισημάνει την… κοινή λογική της ασθενικής υποψηφιότητας για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας κάποιου που είναι εξωκοινοβουλευτικός. Και μέχρι το 2019 θα μπορεί να μπαίνει στη Βουλή μόνο με… κάρτα επισκέπτη, καθώς δεν θα μπορεί συνταγματικά να εκλεγεί βουλευτής.
Υπάρχει ωστόσο και μια… κουτσομπολίστικη παράμετρος της κίνησης Τζιτζικώστα. Αυτή που επισημαίνει ότι, άθελά του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, προσέφερε ένα μάλλον ανέλπιστο δώρο στο Κώστα Μπακογιάννη.
Σε αντίθεση με τη βιασύνη Τζιτζικώστα, ο Κώστας Μπακογιάννης επενδύει στη σοβαρότητα. Δεν βιάζεται. Και βλέπει έναν μελλοντικό αντίπαλό του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να προσλαμβάνει “τοξικά” χαρακτηριστικά, και να γίνεται ήδη… χθες.
Ενώ εκείνος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, θα έχει ελάχιστα εις βάρος του για να του προσάψει κανείς, όταν μελλοντικά αποφασίσει να κάνει συγκροτημένα και στο κατάλληλο timing το βήμα που έκανε χθες βεβιασμένα και άγαρμπα ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
Και φυσικά, θα έχει αφήσει τον συνομήλικό του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να σεργιανίζει σε… προηγούμενο επεισόδιο της Κεντροδεξιάς.