Συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ Παραδέχτηκε την ήττα της ΝΔ ο Μεϊμαράκης

«Ολοκληρώθηκε μια εκλογική μάχη την οποία δώσαμε με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια, πολιτισμένα» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας...

Λίγο μετά τις 20.30 έφτασε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε καταφτάνοντας: «Ολοκληρώθηκε μια εκλογική μάχη την οποία δώσαμε σε σοβαρότητα, αξιοπρέπεια, πολιτισμένα. Το εκλογικό αποτέλεσμα διαμορφώνεται με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ»....
Ο ίδιος συνεχάρη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και σημείωσε σχετικά: «Τον καλώ να έρθει στη Βουλή και να σχηματίσει την κυβέρνηση που πρέπει».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να διαπιστώσει: «Τον Γενάρη κάποιοι νόμιζαν ότι η Νέα Δημοκρατία θα διαλυθεί και τώρα κάποιοι νόμιζαν ότι θα μάς τελειώσουν. Η Νέα Δημοκρατία ούτε διαλύθηκε, ούτε τελειώνει». 
Η Νέα Δημοκρατία, όπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης, απέδειξε ότι είναι ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός, πυλώνας της δημοκρατίας, εγγύηση για τη σταθερότητα και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Στο εξής, υπογράμμισε ο ίδιος, αυτό που προέχει τώρα είναι ο σχηματισμός της κυβέρνησης και «το να δούμε τα προβλήματα της Δευτέρας και να προχωρήσουμε.».


Όσον αφορά στην ήττα της Νέας Δημοκρατίας και στα σενάρια της διαδοχής του, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε: «Όταν ξεκινήσαμε πριν από μερικές εβδομάδες, πιστεύαμε ότι το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ χειρότερο, γιατί, όπως θυμάστε, λέγαμε ότι λόγω των εκλογών θα έμπαινε σε ταλαιπωρία η χώρα. Φαίνεται ότι σε έξι μήνες οι πολίτες δεν άλλαξαν γνώμη, αν και τις τελευταίες ημέρες η Νέα Δημοκρατία μπόρεσε να αυξήσει πάρα πολύ το ποσοστό της από ό,τι καταγραφόταν δημοσκοπικά, και γι' αυτό θέλω να ευχαριστήσω κυρίως τους ανώνυμους Νεοδημοκράτες, που με θέρμη, με πίστη, με αυταπάρνηση έδωσαν αυτή τη μάχη και ανέβασαν το βαθμό αυτοπεποίθησης και έδειξαν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι εγγύηση για το μέλλον» κατέληξε ο ίδιος.


«Εμείς ψηφίσαμε συμφωνία, όχι μέτρα»
Πλέον, στη φάση αποτίμησης των αποτελεσμάτων έχει εισέλθει η Νέα Δημοκρατία, προχωρώντας άμεσα στη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των οργάνων του κόμματος, όταν θα έχουν στα χέρια τους όλα τα αριθμητικά δεδομένα, ούτως ώστε να γίνει συζήτηση για την επόμενη ημέρα στο κόμμα της Συγγρού. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος  Μειμαράκης, μιλώντας με δημοσιογράφους, χαρακτήρισε την εκλογική περίοδο μία «καλή μάχη», ενώ υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία στάθηκε στο ύψος της. Παρά ταύτα, σχολίασε ότι «κάναμε εκλογικές, τελικά, για να έχουμε το ίδιο σκηνικό». Επίσης, αναφορικά με τα νέα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή ξεκαθάρισε ότι «εμείς ψηφίσαμε συμφωνία, όχι μέτρα».

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι θα συγκληθούν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα όργανα του κόμματος, ώστε να  γίνει εκτίμηση. «Να δούμε πώς είναι η κυβέρνηση», τόνισε.

Επίσης, όταν ρωτήθηκε για κάποια σχόλια που έκανε ο Μάκης Βορίδης σε τηλεοπτικό πάνελ για την σύγκληση κομματικών οργάνων, απάντησε γελώντας: «Έχουμε και εμείς τις συνιστώσες μας», σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να πραγματοποιηθεί νωρίτερα το Συνέδριο.



Σχολιάζοντας αν ο κ. Τσίπρας κατάφερε να πετύχει το στόχο του, παρατήρησε ότι ο πρώτος στόχος του ήταν η αυτοδυναμία και πως έχασε στην αποχή. Προέχει, όπως είπε, «να δούμε όλα τα αριθμητικά δεδομένα ψήφων, ποιοι έμειναν, ποιοι έφυγαν». Μάλιστα, προέβη και σε ένα καυστικό σχόλιο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «ο Τσίπρας έχει... DNA εκλογών» και πως αν «ξαναέχουμε εκλογές, εδώ είμαστε».



Για την επόμενη ημέρα στη Βουλή και τη ψήφιση των μέτρων που προβλέπονται από το μνημόνιο, τόνισε ότι: «Εμείς ψηφίσαμε συμφωνία, όχι τα μέτρα» και υπογράμμισε ότι «αν τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, θα τα στηρίξουμε, αν είναι αρνητικά δεν θα τα ψηφίσουμε. Ανάλογα με κάθε περίπτωση, η συμπεριφορά μας».



«Για όλα θα γίνει η συζήτηση», υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης, εκτιμώντας ότι η ΝΔ θα προχωρήσει συμπαγής και πως ο καθένας έχει τις απόψεις του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει νωρίτερα το Συνέδριο, που είναι προγραμματισμένο για την άνοιξη.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, αλλά και με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο συνεχάρη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.


Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στη ΝΔ «Ο ελληνικός λαός έδωσε στον Αλέξη Τσιπρα την εντολή να εφαρμόσει το μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος διαπραγματευτηκε. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία» είπε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη μετά την επίσημη δήλωση του κ. Μεϊμαράκη, που παραδέχτηκε την ήττα της ΝΔ.
«Τη ΝΔ την κατέταξε στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σας διαβεβαιώ πως η ΝΔ συντεταγμένη και ενωμένη θα ανταποκριθεί δυναμικά στο ρόλο αυτό» είπε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση για το αν τίθεται θέμα ηγεσιας, η κυρία Μπακογιάννη απάντησε: «Απολύτως όχι!».