Από τον Θάνο Τζήμερο-fb
Έχουμε, ως λαός, παράδοση στο να πηγαίνουμε την τραγωδία στο απώτατο σημείο της. Το ίδιο κάναμε και σήμερα. Ο Τσίπρας εξασφάλισε ένα δεύτερο "ωσαννά" το οποίο απλώς μετέθεσε για λίγο αργότερα το "σταύρωσον". Δεν θα το αποφύγει...
Η συνέχεια είναι προδιαγεγραμμένη. Από αύριο θα κληθεί να εφαρμόσει όσα υπέγραψε. Αν συναινέσει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναδιασπαστεί και θα έχουμε ένα deja vu με μια άλλη πλατφόρμα να αποχωρεί, απώλεια της δεδηλωμένης και ξανά εκλογές. Αν δεν συναινέσει, πάμε φουλ για Grexit. Τραγωδία, ό,τι και να συμβεί. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, αυτοί που θα ματώσουν περισσότερο θα είναι τα μεσαία και κατώτερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα, δηλαδή οι ψηφοφόροι του, οι οποίοι θα νιώσουν στο πετσί τους τι σημαίνει το "μνημόνιο της αριστεράς" σε λίγο, όταν θα αρχίσουν να έρχονται τα εκκαθαριστικά.
Αν δεν το καταλάβατε, είχαμε μια "κυβέρνηση" ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και κάναμε εκλογές για να έχουμε μια "κυβέρνηση" ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Θα επαναλάβω ότι κυβέρνηση δεν έχεις όταν αθροίσεις 151 βουλευτές, αλλά όταν ξέρεις να κυβερνήσεις και ξέρεις πού θες να πας τη χώρα. Οι μικρόνοες και ψυχικά διαταραγμένοι που αποτελούν τα κυβερνητικά κόμματα δεν ξέρουν ούτε το ένα ούτε το άλλο. Μπαίνουμε σε μια μακρά περίοδο ακυβερνησίας η οποία θα ξετινάξει την ήδη παραπαίουσα οικονομία.
Η ΝΔ ηττήθηκε κατά κράτος. Θα πρέπει, το ταχύτερον να πάρει τις αποφάσεις που αποφεύγει εδώ και χρόνια. Ένα κόμμα σύμφυρμα από λαϊκοδεξιούς, γραφικούς, τεμπέληδες, συντεχνιακούς παράγοντες, πελατειακούς και μερικούς σοβαρούς μεταρρυθμιστές, για ξεκάρφωμα, δεν έχει κανένα μέλλον. Ήρθε η στιγμή να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ' αφήσεις, Κυριάκο, Άδωνι, Νίκο και τα άλλα παιδιά. Αν δεν τους αφήσεις, η ΝΔ θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ.
Το ίδιο ισχύει και για το Ποτάμι. Αν πουλάς απομιμήσεις δεν θα αποκτήσεις ποτέ αφοσιωμένους πελάτες. Λαϊκισμό "πουλάει" καλύτερα ο Τσίπρας. Ψευδαίσθηση σταθερότητας "πουλάει" καλύτερα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, η ΝΔ. Σοσιαλισμό και αριστεροσύνη "πουλάει" καλύτερα το ντουέτο ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Και ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις "πουλάμε" καλύτερα εμείς. Ποιο ακριβώς είναι το προϊόν σας σύντροφοι; Κρίμα γιατί μια ελπιδοφόρα προσπάθεια που συγκέντρωσε τους καλύτερους Έλληνες βούλιαξε στα ρηχά ενός αντιγραφέα της κουβέλειας ρητορικής.
Όσο για μας, προφανώς είμαστε δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα. Όμως, ευχαριστούμε τους άοκνους εθελοντές μας που χωρίς να φεισθούν χρημάτων, χρόνου και κόπου, έφεραν σε πέρας την 5η εκλογική μάχη μέσα σε 4 χρόνια. Ευχαριστούμε τους γενναίους υποψηφίους μας που εξετέθησαν, ειδικά στις κοινωνίες της επαρχίας, δίνοντας το παράδειγμα για το τι σημαίνει πολιτική ευθύτητα και υπεύθυνος πολίτης. Ευχαριστούμε και τους συνεπείς ψηφοφόρους μας, που σε ένα όργιο πολιτικών φαντασιώσεων και ιδεοληψιών ακολούθησαν σταθερά τον δρόμο του ορθολογισμού. Προφανώς ο ορθός λόγος σ΄ αυτή τη χώρα είναι εξωτικό προϊόν. Προφανώς ζούμε ανάμεσά τους.
Το τι θα κάνει η "Δημιουργία, ξανά!" στην συνέχεια, θα το αποφασίσει σε κοινή συνεδρίαση το Πολιτικό Συμβούλιο και η Εθνική Επιτροπή η οποία θα συγκληθεί τις επόμενες μέρες.
Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Σφίξτε τις ζώνες και, όσοι μπορείτε, ξεσκονίστε τα διαβατήρια. Το ταξίδι μας μέσα στη νύχτα του λαϊκισμού και της παράνοιας θα είναι πολύ μακρύ.