Υπό κατάληψη το ΤΕΙ Αθήνας από αντιεξουσιαστές


Στο ΤΕΙ Αθήνας, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από τα ξημερώματα της Κυριακής (13/09) από ομάδα νεαρών αντιεξουσιαστών, που ζητούν να δοθεί άδεια στον Νίκο Ρωμανό να φοιτά στο Ίδρυμα, έχουν ανασταλεί όλες οι λειτουργίες, όπως οι εγγραφές, οι εξετάσεις, η έναρξη λειτουργίας των μεταπτυχιακών, η διαδικασία πρόσληψης εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού κ.ά.


Η διοίκηση της Σχολής τονίζει πως η συνεχιζόμενη κατάληψη από ομάδα αυτοαποκαλούμενων αναρχικών/αντιεξουσιαστών, δημιουργεί σωρεία προβλημάτων στη λειτουργία του ΤΕΙ, με αφορμή τον Νίκο Ρωμανό, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι “Οι εν καταληψίες επικαλούνται τη διευκόλυνση των σπουδών του έγκλειστου Νίκου Ρωμανού, φοιτητή του Ιδρύματος, θέμα για το οποίο το Ίδρυμα έχει τοποθετηθεί θετικά. Είναι γνωστό ότι το θέμα αυτό αφορά αποκλειστικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης και κατά συνέπεια το Ίδρυμα δεν έχει ως προς αυτό καμία αρμοδιότητα. Παρόλα αυτά, ενημέρωσε σχετικά το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, όπως και τους καταληψίες”.
Η Διοίκηση του Ιδρύματος τέλος, καταδικάζει την ενέργεια αυτή και καλεί τους καταληψίες να σεβαστούν το κοινωνικό σύνολο, την προάσπιση των δημόσιων αγαθών και τη συνέχιση των λειτουργιών του Ιδρύματος, διακόπτοντας άμεσα την έκνομη δραστηριότητά τους.
“Σε κάθε περίπτωση, η νομιμότητα θα πρέπει να επικρατήσει”, καταλήγει η διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας.