Ο Σαμαράς στα καλύτερά του, και με 2 ατάκες που “σκότωσαν”


Πολλά μπορεί να καταλογίσει κανείς στον Αντώνη Σαμαρά. Για τη διαδρομή του, αλλά και για όσα δεν έκανε το διάστημα της πρωθυπουργίας του, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ που…
κάλπασε στην ψυχή της ελληνικής κοινωνίας. Και φυσικά το γεγονός ότι “διάβασε” λάθος την ψυχολογία των Ελλήνων, και μετά την εκκωφαντική ήττα στις εκλογές του Ιανουαρίου, δεν αποχώρησε, ώσετε να δώσει στη Νέα Δημοκρατία χρόνο να ανακάμψει εγκαίρως.
Απ’ την άλλη, δεν μπορεί κανείς να μην αναγνωρίσει στον πρώην πρωθυπουργό στοιχεία “statesman”. Και να μην επισημάνει ότι καθόλη τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, έδωσε μάχη κατά του λαϊκισμού, έστω και με την ελάχιστη δυνατή συμπαράσταση από συνεργάτες-επιτελείο, κόμμα και κυβέρνηση.
Επίσης, θα πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στον Αντώνη Σαμαρά την έφεσή του σε… ατάκες που γράφουν. Κάτι που έκανε την Κυριακή, με την ομιλία του στη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας. Εκεί, σε μια απολύτως συμπαγή και “βαριά” πολιτική ομιλία, ο πρώην πρωθυπουργός ξεχαρβάλωσε το πολιτικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ.
Και δυο ατάκες του “έγραψαν” τόσο πολύ, ώστε να γίνουν viral στο Twitter. Η πρώτη… “από το ουάου στο νιάου”, με αναφορές στη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη και τη… γάτα Ιμαλαϊων (Τσίπρας-Ψυχάρης). Η δεύτερη… “παρέδωσα κράτος, το μετέτρεψαν σε hot spot”.
Ένας Αντώνης Σαμαράς στα καλύτερά του, που κάνει το μέλλον εξαιρετικά ενδιαφέρον, με δεδομένο και το ότι ο ίδιος έπαιξε τον πλέον καθοριστικό ρόλο για να εκλεγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.