ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ Ανέλαβαν δράση 6 Τούρκοι Αστυνομικοί στη Χίο!





Σε εφαρμογή από το πρωί της Κυριακής τέθηκε η συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για την επαναπροώθηση στη γείτονα χώρα όσων προσφύγων και μεταναστών καταφθάνουν στη Χίο καθημερινά......

Πηγές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου ανέφεραν στον “Πολίτη της Χίου” ότι αφίχθησαν 6 Τούρκοι Αστυνομικοί οι οποίοι  θα εγκατασταθούν στη ΒΙ.ΑΛ. και θα εποπτεύουν τόσο τη διαδικασία της καταγραφής όσο και τα αιτήματα επανεισδοχής στη χώρα προορισμού προσφύγων και μεταναστών.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η Αστυνομία θα προχωράει στη σύλληψη προσφύγων και μεταναστών που επιχειρούν το πέρασμά τους στη Χίο, μεταφέροντάς τους στη ΒΙ.ΑΛ.. Εκεί θα ακολουθεί η διαδικασία της δακτυλοσκόπησης και της φωτογράφισης ενώ ταυτόχρονα η Αστυνομία θα συντάσσει αίτημα επανεισδοχής στην Τουρκία.
Με δεδομένο πάντως ότι μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής είχαν αποβιβαστεί στις ακτές του νησιού πάνω από 600 άτομα, η Αστυνομία θα πιέσει ούτως ώστε η διαδικασία επαναπροώθησης να ξεκινήσει ήδη από αύριο Δευτέρα.
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος επανεισδοχής των προσφύγων με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πιθανά να υπάρξει επιβατηγό πλοίο το οποίο θα προσεγγίζει Λέσβο, Χίο και Σάμο, θα επιβιβάζει όσα άτομα επαναπροωθούνται και θα τα μεταφέρει σε λιμάνι της Τουρκίας.
Αναφορικά με τους ήδη υπάρχοντες πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί παραμένουν περί τα 1.700 άτομα που μέχρι το βράδυ της Κυριακής θα μεταφερθούν στον Πειραιά με το πλοίο «Blue Star Patmos».
http://kourdistoportocali.com/