Ξύπνα Κυριάκο!


Κοντογεώργης Θανάσης(Οργάνωση της Κυβέρνησης & Συντονισμός του Κυβερνητικού Έργου), Δικηγόρος. Απόφοιτος του Harvard με προηγούμενη εμπειρία στον συντονισμό κυβερνητικού έργου. Έτσι ανακοινώθηκε από τη ΝΔ ο άνθρωπος που .....
επελέγη για την τόσο κρίσιμη θέση που όπως βλέπετε θα είναι ο συντονισμός της κυβέρνησης, αν ποτέ η ΝΔ ανέλθει στην εξουσία.
Ψάχνοντας λίγο για το ποιος είναι αυτός ο Κοντογεώργης που αναλαμβάνει έναν κομβικό ρόλο βρήκαμε ορισμένα πολύ σημαντικά στοιχεία του βιογραφικού του. Ο Αθανάσιος Κοντογεωργής αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Δημόσια Πολιτική του Kennedy School το 2008. Ως δικηγόρος, ο Κοντογεώργης κατέχει πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο της Νομικής Σχολής Αθηνών και μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Αναπτυσσόμενες Χώρες από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, κοινωνικός και πολιτικός αναλυτής για το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών και Συντονιστής Επικοινωνίας για τις τοπικές οργανώσεις του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΠΑΣΟΚ) στην Ελλάδα.
Ήταν ένας από τους στενούς συνεργάτες του Κώστα Σημίτη, που υπήρξε αντιπρόεδρος του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας (ΟΠΕΚ), που ίδρυσε ο Σημίτης, ενώ έχει διατελέσει και σύμβουλος των Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου, Γκίκα Χαρδούβελη.
Διαβάζουμε ακόμη ότι: Έχει διατελέσει από το 2009 έως το τέλος του 2012 νομικός σύμβουλος και σύμβουλος στρατηγικής για την Ελληνική Κυβέρνηση, στο Γραφείο Πρωθυπουργού (Παπανδρέου), στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού . Από τον Αύγουστο του 2014 είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ).
Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Harvard των Η.Π.Α (Harvard Kennedy School of Government). στη Δημόσια Διοίκηση/Πολιτική (Master in Public Policy) με επικέντρωση στα Οικονομικά/Financial Management και Νομικά. Είναι υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει άριστη γνώση Αγγλικών και Γερμανικών, ενώ μιλάει και Γαλλικά, Ιταλικά και Ρώσικα.
Πρόκειται επίσης για τον αδελφό της γνωστής ηθοποιού Νάντιας Κοντογεώργη, η οποία έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας στη γνωστή σειρά του Mega «Κάτω Παρτάλι».
Όταν ο Χαρδούβελης τον είχε ορίσει αντιπρόεδρο στην ΕΛΤΕ είχε προκληθεί σάλος καθώς ο μισθός του ανερχόταν σε 6.000 ευρώ.
Ρωτάμε λοιπόν τη ΝΔ. Πώς τους ψάχνει τους συμβούλους και τα στελέχη που θα φτιάξουν την ομάδα που θα κυβερνήσει τη χώρα; Μέχρι τώρα κοροϊδεύαμε τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει πάρει όλο το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ και τώρα το κάνει και η ΝΔ; Ένας άνθρωπος του Σημίτη, του Παπαδήμου και του Χαρδούβελη θα αναλάβει να φτιάξει το πρόγραμμα της ΝΔ και να συντονίζει το κυβερνητικό έργο στο μέλλον;
Έχει ανάγκη η ΝΔ από «μισθοφόρους»; Και είναι λογικό να θέλεις να φτιάξεις ένα κόμμα ισχυρό, με δική του ατζέντα, πρόγραμμα και στόχο και να παίρνεις τα υλικά κατεδαφίσεως του τελειωμένου ΠΑΣΟΚ και του ανύπαρκτου ΓΑΠ για να το κάνεις; Μήπως τελικά έχουν δίκιο κάποιοι που λένε ότι ο Μητσοτάκης έχει γλιστρήσει τόσο πολύ προς το κέντρο που σε λίγο θα απευθύνει πρόσκληση και στον ίδιο τον Τσίπρα;