ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ: Η μείωση του αφορολόγητου είναι υπογεγραμμένη από τον Αύγουστο του 2015! ΝΤΟΚΟΥΜΈΝΤΟ--ΚΟΥΛΉ έχεις κάτι να μας πεις?

Τελικά η δήθεν "αξίωση”... των δανειστών να γίνει περικοπή στο αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους, δεν ήταν και τόσο κεραυνός εν αιθρία ούτε άφησε άφωνο το οικονομικό επιτελείο!

Η μείωση αυτή είναι προσυμφωνημένη και υπογεγραμμένη και περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο ΙΙΙ από τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR.....
Συγκεκριμένα το περασμένο καλοκαίρι με τα υπόλοιπα μέτρα του Μνημονίου ΙΙΙ, συμπεριληφθεί και η μείωση του αφορολογήτου των μισθωτών και των συνταξιούχων, χωρίς όμως αυτό να γίνει αντιληπτό  καθώς κρύφτηκε πίσω από μια κατάλληλα «επιμελημένη» διατύπωση.
Η φράση κλειδί που λειτούργησε ως "μανδύας" για την περικοπή του αφορολόγητου, η οποία ψηφίστηκε είναι στο αγγλικό κείμενο: «Τhe Government will simplify the personal income tax credit schedule», η οποία μεταφράστηκε επί λέξει στα ελληνικά ως εξής: «Η κυβέρνηση … θα απλοποιήσει το χρονοδιάγραμμα σχετικά με την πίστωση φόρου για τη φορολογία εισοδήματος»!
Στο αγγλικό κείμενο του Μνημονίου ΙΙΙ η φράση αυτή βρίσκεται στη σελίδα 8 και έχει ενταχθεί στον κατάλογο των «μεταρρυθμίσεων» που δεσμεύεται να προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση.
Στο ελληνικό κείμενο του Μνημονίου ΙΙΙ, η αντίστοιχη φράση έχει αποτυπωθεί στη σελίδα 1017 του αντίστοιχου Φύλλου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Με άλλα λόγια η υπενθύμιση των δανειστών να ζητήσουν από την ελληνική πλευρά την μείωση του αφορολόγητου ορίου των μισθωτών και των συνταξιούχων δεν  είναι ούτε κάτι καινούργιο, ούτε αποτελεί νέα παράλογη απαίτηση των θεσμών, αλλά πρόκειται για πράγματα που και συμφωνημένα είναι και ψηφισμένα από τον Αύγουστο του 2015!
σταρ