Μπαλτάκοι, Νικολόπουλοι και «γαλάζια» άλογα...


Τη δημιουργία ενός νέου, υπερδεξιού κόμματος, μας προαναγγέλλουν, εντελώς… συμπτωματικά σε ραδιόφωνο, οι κ. Μπαλτάκος και Νικολόπουλος.....

Οι δύο… σωτήρες της χώρας, της δεξιάς παράταξης και του… πλανήτη Άρη με συγκίνηση πατριωτική, χριστιανική έξαρση δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να γεμίζουν το κενό που αφήνει με τα λάθη του ο Μητσοτάκης. Εκεί δηλαδή που η ΝΔ αδυνατεί να εκφράσει τον κόσμο έρχονται κάτι απίθανοι τύποι για να μας πουν πόσο πατριώτες είναι, πόσο μεγάλη την έχουν, την… ιδεολογία, πώς θα σώσουν την Ελλάδα και «γαλάζια» άλογα για να ασχολούμαστε.
Είναι πράγματι από τα πράγματα που δημιουργούν μείζον θέμα για τη Νέα Δημοκρατία. Ο γεωργός να μην μπορεί να οργώσει καλά το χωράφι του και να αφήνει τα ζιζάνια να φυτρώσουν. Θα το έχει κρίμα στο λαιμό του.
Ο Μπαλτάκος για παράδειγμα μας λέει ότι υπάρχει ανάγκη να «ιδρυθεί καθαρό δεξιό κόμμα στην Ελλάδα όπως το «Γκωλικό» του Σαρκοζί στην Γαλλία».
Υποστήριξε «η ΝΔ ταυτίζεται ιδεολογικά με το Ποτάμι το όποιο όμως δεν έχει καμία ιδεολογία», σημειώνοντας πως «Μητσοτάκης και Θεοδωράκης είναι ακριβώς το ίδιο». Δεν έχει κι άδικο. Έτσι όπως πάει να κάνει τη ΝΔ ο Κυριάκος, με τους συμβούλους που προσλαμβάνει όχι μόνο θα χάσει το δεξιό χώρο αλλά θα χάσει και το κέντρο στο τέλος.
Ένα νέο δεξιό κόμμα χωρίς συνιστώσες ζητά οΝίκος Νικολόπουλος, διαφωνώντας πάντως με την πρόταση δημιουργίας ενός "ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς" με την παρουσία πολλών συνιστωσών. Ο ίδιος εκτίμησε ότι το 10% του εκλογικού σώματος αναζητά πολιτική έκφραση την οποία το νέο κόμμα του μπορεί να παράσχει, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην Νέα Δημοκρατία για τη μνημονιακή της στροφή και τον "ακραία νεοφιλελεύθερο" Κυριάκο Μητσοτάκη.
"Στο 10% φτάνει το τμήμα του εκλογικού σώματος που δηλώνει πρόθυμο να ακολουθήσει ένα νέο κόμμα αρχών, αντισυστημικό, με καθαρές, πατριωτικές και χριστιανικές δημοκρατικές αρχές, αλλά και με μία νέα πολιτική ηγεσία", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Νικολόπουλος.
Βλέπετε τι λέμε; Η ΝΔ, ο γνήσιος εκφραστής των δεξιών, των πατριωτών, των άξιων που θέλουν καθαρές λύσεις, ένα κράτος αξιοκρατικό, που να πιστεύει στους νόμους της αγοράς, έχει εξοκείλει. Μοιάζει με το Ποτάμι που πάει να ψαρέψει από τα θολά νερά της ιδεολογικοπολιτικής ανακατωσούρας και δεν έχει μια σταθερή γραμμή. Δεν μπορεί να συνθέσει τις διαφορετικές φωνές, αποκλείει όσους λένε τα πράγματα έξω από τα δόντια, κάνει αντιπολίτευση με… τα μάτια, δίνει χώρο στον Τσίπρα να καταστρέψει τη χώρα.
Ακούμε τώρα ότι ο Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις να ζητήσει άμεσα εκλογές από την κυβέρνηση. Τώρα το κατάλαβε; Δύο μήνες τώρα δεν του λέμε ότι το «ώριμο φρούτο» δεν τραβάει και ότι η χώρα δεν μπορεί να περιμένει πότε θα είναι έτοιμος ο Κυριάκος;
Όσο λοιπόν ο Μητσοτάκης και η ομάδα του δεν ξέρουν τι είδους πολιτική πρέπει να ακολουθήσουν και δε δίνουν λύσεις στα προβλήματα της χώρας τόσο τα «ζιζάνια» της δεξιάς θα τον πετσοκόβουν και μετά θα τον εκβιάζουν για να κάνει μαζί τους κυβέρνηση.