Η ΝΔ (και η χώρα) αναζητεί χαρισματικό ηγέτη!




Της Ευτυχίας Λαμπροπούλου.
Ενώ η Χώρα βρίσκεται με το ένα πόδι στο γκρεμό στη Ν.Δ. η φαγωμάρα για το μάννα της εξουσίας για τα καλά κρατεί. Κατά τα φαινόμενα ο Βαγγέλης θέλει καιρό..
για να χωνέψει ότι δεν  εξελέγη Πρόεδρος. Ο Κώστας Καραμανλής έχει πέσει σε πολύχρονη χειμερία νάρκη. Η Ντόρα δεν χάνει ευκαιρία να κάνει εσωκομματική αντιπολίτευση ακόμα και στον αδελφό της. Ενώ ο Αντώνης Σαμαράς  φυλάει για τα καλά τα χαρτιά του.
labropoulouΟ Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι έντονα δυσαρεστημένος από τις κινήσεις του Κυριάκου, δεν είναι λίγες οι φορές που σε στενό του περιβάλλον έχει εκφράσει στη <<Γαλλική >> τις αντιθέσεις του με τις πρακτικές του νυν Προέδρου.  Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η αντικατάστασή του από τον Βορίδη στην Επιτροπή θεσμών και  διαφάνειας. Ναι μεν δεν πατούσε το πόδι του σε αυτή την επιτροπή , αλλά  καλό είναι να λάβουμε υπόψιν τη χρονική στιγμή που αντικαταστάθηκε . Δηλαδή μετά το αίτημα  της ΝΔ να παραπεμφθεί στην εν λόγω Επιτροπή ο αρμόδιος υπουργός Διαφάνειας κ. Παπαγγελόπουλος κατόπιν καταγγελιών για παρεμβάσεις του στο έργο της δικαιοσύνης.Παπαγγελόπουλος , Μεϊμαράκης έχουν ένα κοινό σημείο  το Κώστα Καραμανλή. Όλα δένουν μεταξύ τους εν τέλει .

Ο  τέως Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής προτιμά τις διακοπές διαρκείας στη Ραφήνα. Κουράζεται να γράψει έστω και μια λέξη, ενώ έχει αφήσει να μιλάνε εξ ονόματός του στελέχη τα οποία αν δεν ήταν αυτός  δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους (όπως είχε πει ο Κατσιφάρας για τον Ανδρέα).
Λειτουργεί ως ακροατής της τάξης και όχι ως αριστούχος μαθητής μέσα στη Ν.Δ. Ενώ με το τρόπο του βοηθά το κατά δύναμη τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μπορεί να έβγαλαν από τις ράγες το τρενάκι τους Αλέξης  και ο Πάνος προσπαθεί να το βάλλει στη σωστή τροχιά ο Κώστας, λες και είναι video games η Χώρα, οι Αλέξης-Πάνος  ανεπίδεκτοι μαθήσεως.

Η Ντόρα πάλι έχει γεννηθεί για να κάνει αντιπολίτευση στη Ν.Δ. Βέβαια δεν είναι λίγες οι φορές που οι παρατηρήσεις της είναι εύστοχες . Μπορεί να ελλοχεύει η ιδιοτέλεια όπως την κατηγορούν αλλά δεν παύει να λέει αλήθειες .
Πρόσφατα είπε στο Κυριάκο:<<… ρίξε και καμιά ματιά στο κέντρο , στροφή στο κέντρο>>. Αχ βρε Ντόρα εσύ καλά του τα λες αλλά με το Βορίδη και τον Άδωνι πως να στρίψει το τιμόνι; Δύσκολα του βάζεις.

Τέλος ο Α. Σαμαράς  βρέθηκε και απαθανατίστηκε από τους φωτογράφους στο Χίλτον, την ημέρα και την ώρα που άρχιζαν οι διεργασίες με τη τρόικα που έγινε κουαρτέτο. Βέβαια δεν  προκύπτει από πουθενά ότι συναντήθηκε μαζί τους. Αλλά τι; Περιμένετε με το καλημέρα σας ο Α. Σαμαράς να ανοίξει τα χαρτιά του ; Με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα ο Σαμαράς πολιτικά έχει δικαιωθεί . Μεσοπρόθεσμα, μιας και οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν, ο ρόλος του ευελπιστεί να είναι καταλυτικός. Άλλωστε πολλά στελέχη του παραμένουν ενεργά ακόμα και τώρα, δεν είναι τυχαίο άλλωστε που Σαμαρικοί  στα πηγαδάκια της Ν.Δ. λένε ότι κουμάντο δεν θα κάνει το Μητσοτακέικο στη Ν.Δ. Προφανώς όσο και αν όλοι θεωρούμε πως η κόντρα έχει τελειώσει , λάθος εκτίμηση  λυκοσυμμαχίες της στιγμής που ανά πάσα στιγμή μπορούν να ανατραπούν, ανάλογα με τις συγκυρίες και αν βγαίνουν τα χαρτιά.

Ενώ ο Κυριακός αυτή την ώρα δικό του μηχανισμό δεν διαθέτει . Αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει στοιχεία τα οποία παραπέμπουν στο παλαιοκομματικό μηχανισμό. Ενώ όσο και αν μας έπεισε πως προεκλογικές συμφωνίες ενόψει εσωκομματικών δεν έχει κάνει τελικά η παρουσία συγκεκριμένων προσώπων το αντίθετο δείχνουν.

Τέλος  όπως είπε πρόσφατα γηραιός βουλευτής στη Ν.Δ. ετοιμαζόμαστε κάποιοι για την ηρωική έξοδο. Ερωτηθείς τι εννοεί ; Απάντησε δεν θα αργήσει η ώρα που η Ν.Δ. θα μεταλλαχθεί σε ένα άλλο κόμμα. Ενώ πολλοί είναι εκείνοι οι δελφίνοι που  μένουν στη Ν.Δ. και επιθυμούν να κολυμπήσουν στα νερά της εξουσίας ευκαιρίας δοθείσης.

Όλα αυτά την ώρα που η Χώρα έχει φτάσει στο ναδίρ. Οι άνεργοι ξεπέρασαν κατά πολύ το 1500000 εκατομμύριο. Τις ορδές των μεταναστών  να μπαίνουν στο ξέφραγο αμπέλι που λέγεται Ελλάδα. Την κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή και την αντιπολίτευση να ψάχνει ABER ALERT το βηματισμό της .
Πως μετά ο κόσμος να  μη γυρίσει τη πλάτη του στη πολιτική και να μην εκτοξευτεί η αποχή ;
Μακάρι να βρεθεί εκείνος ο χαρισματικός ηγέτης που θα μπορέσει να ενώσει όλες τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις ,  από την κεντροαριστερά έως και τη δεξιά με γνώμονα την ευρωπαϊκή προοπτική της Χώρας όχι ως ουραγός αλλά σε ρόλο πρωταγωνίστριας στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Ως τότε… Αναμένουμε εξελίξεις  !!!
http://kourdistoportocali.com/read-this/kp-354/